fbpx
NaslovnicaMina SportMarić: Jadran Carine igra Ligu šampiona

Marić: Jadran Carine igra Ligu šampiona

Podgorica, (MINA) – Vaterpolisti Jadran Carina igraće naredne sezone Ligu šampiona, saopšteno je iz Hercegnovskog kluba.

Navodi se da je rukovodstvo Jadrana, uprkos brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, odlučilo da potvrdi učešće kluba u Ligi Šampiona za narednu sezonu i sačuva “wild card status”.

Saopšteno je da finansijska situacija u klubu nije dobra, ali da razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

Predsjednik kluba Đuro Marić kazao je da su se, uprkos finansijskim problemima, odlučili za taj potez, koji nosi i svoj rizik.

“Ne želimo da zaustavmo proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, Vaterpolo savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku. Očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama”, kazao je Marić.

On je naglasio da je igranje regionalne lige upitno i da je, kako sada stoje stvari, neće biti u dosadašnjem formatu.

“To je veliki problem za klubove iz Crne Gore. To je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na tu odluku”, rekao je Marić.

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...