fbpx
NaslovnicaMina SportKataši odradili prvi ciklus priprema

Kataši odradili prvi ciklus priprema

Podgorica, (MINA) – Crnogorski kataši odradili su u Podgorici prvi ciklus priprema za Evropsko prvenstvo (EP) za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će od 18. do 23. avgusta biti održano u finskom Tampereu, saopšteno je iz Karate saveza.

Selektori Jugoslav Bukilić za mlađe senore, Nela Tatar i Slavka Maksimović za kadete i juniore u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji, radili su sa 12 takmičara.

Bukilić je kazao da su na pripremama mlađih seniora bili osvajači medalja sa prvenstva Crne Gore.

“Nastojali smo popraviti formu za predstojeće prvenstvo. Zbog pomjeranja prvenstva, usljed koronavirusa i natrpanog kalendara seniorskih takmičenja selekcija se nije okupljala početkom godine, ali takmičari su pokazali dobru formu, pa se nadam i dobrom nastupu na prvenstvu”, rekao je Bukilić agenciji MINA.

Tatar je istakla da je zbog svih pomjeranja u takmičarskom kalendaru koja su nastala zbog Covid-a 19, ove godine Evropsko prvenstvo zakazano u neobičnom terminu.

“Morali smo se prilagođavati nastaloj situaciji, pa umjesto da u ovom periodu ulazimo u formu za drugi dio sezone, mi moramo tempirati formu za EP”, rekla je Tatar.

Ona je naglasila da su se na zakazane pripreme odazvale takmičarke koje su bile prve pojedinačno u katama na državnom prvenstvu, kadetkinja Arijana Kočan (KK Bar) i juniorka Mila Marković (KK Budva).

“To su mlade i perspektivne takmičarke koje su svoj kvalitet ove godine potvrdile osvajanjem prvog mjesta na Prvenstvu Crne Gore. Prvi put nastupiće na EP i teško je dati neku prognozu ili očekivanja kad je u pitanju rezultat. Učešće na ovako velikom takmičenju svakako predstavlja čast svakog takmičara da nastupi za svoju reprezentaciju i predstavlja novo iskustvo koje će poslužiti kao smjernica i podstrek za dalji njihov rad i napredovanje”, rekla je Tatar.

Prema riječima Maksimović, termin EP u Finskoj nije prihvatljiv za crnogorske karatiste zbog vremenskih uslova i visokih temperatura.

“Okupili smo se mjesec i po poslije državnog prvenstva i mnogi takmičari nijesu nastavili da rade ozbiljno. Uprkos tome, imamo kvalitetne takmičare i ako budemo nastavili da radimo više i bolje, možemo očekivati odličnu formu i dobre rezultate”, rekla je selektorka kadeta i juniora.

Maksimović je istakla da su takmičari dobili instrukcije za dalji rad i da očekuje da će do sljedećih priprema biti znatno bolji.

“Svi imaju želju, a vrijeme će pokazati koliko su to iskoristili”, kazala je Maksimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije