fbpx
NaslovnicaMina SportKaratisti odradili prvi dio priprema

Karatisti odradili prvi dio priprema

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore u borbama, zajedničkim treninzima sa selekcijom Bugarske u Podgorici, odradila je prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo, saopšteno je iz Karate saveza.

Selektori Žarko Raković i Slobodan Vlahović, koji je zbog zdrastvenih problema morao da propusti okupljanje, na pripreme pozvali su 11 takmičara.

“Radili smo u Podgorici, u oslabljenom i značjno podmlađenom sastavu. Ženska selekcija bez bronzane iz Poreča, Jelena Maksimović, Ane Drašković i Dragane Konjević. U muškoj nije bilo Marija Hodžića, koji je zbog kovida morao da propusti pripreme i neće biti spreman za SP”, kazao je Raković agenciji MINA.

On je podsjetio da je seniorska reprezentacija prvi put na okupu još od Evropskog prvenstva u Poreču.

“Biće teško pripremiti takmičare da šampionat u Dubaiju dočekuju spremni. Očekivanja javnosti su uvijek velika, navikli smo ljude na dobre rezultate. Sada će to biti teško ostvariti”, rekao je Raković.

On je istakao da ga raduje dobar nastup Marine Raković i Nenada Dulovića na Balkanskom prvenstvu u Poreču.

“Pokazali su da su u dobroj formi, Marina je imala i dobar nastup na TOP tenu u Zagrebu. U Dubaiju ih očekuju mnogo jači rivali. Nadam se da će do SP biti organizovan bar još jedan ciklus priprema ili zajedničkih treninga sa nekom od reprezentacija iz regiona”, rekao je Raković.

Trofejni stručnjak kazao je da iskreno žali što “srebrna ekipa u borbama” neće imati priliku da i u Dubaiju potvrdi svoj kvalitet.

On se zahvalio reprezentaciji Bugarske, navodeći da je tokom četvorodnevih zajedničkih treninga dala veliki doprinos boljoj pripremi crnogorskih karatista.

Šampionat u Dubaiju na programu je od 16. do 22. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije