fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalJanković i Novović pojačali Budućnost

Janković i Novović pojačali Budućnost

Podgorica, (MINA) – Vezista Branislav Janković i Ivan Novović novi su članovi Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog fudbalskog kluba.

Janković je pojačao Budućnost nakon sezone u kazahstanskom Turanu (22 utakmice), dok je Novović polusezonu proveo u Dečiću.

Obojica su potpisali ugovor na 18 mjeseci.

Nekadašnji mladi i seniorski reprezentatiovac Crne Gore kazao je da se nije dvoumio i da je odmah nakon što je odlučio da ne produži saradnju sa klubom u Kazahstanu prihvatio ponudu Budućnosti.

“Imao sam ponudu na stolu i hvala klubu što me je sačekao par dana sa odgovorom. Najveći razlog zašto sam se vratio u Crnu Goru je porodica. Zbog loše situacije u Kazahstanu, nisam želio da maltretiram ni porodicu, ni sebe, a smatram da je dolazak u Budućnost dobar potez. Svjestan sam u kakav sam klub došao, da je pritisak konstantan i da se očekuju samo trofeji. Daću sve od sebe da pomognem klubu u tim ciljevima“, jasan je Janković.

Novović je nekoliko puta bio nadomak kluba, ali do sada u karijeri nije nosio sres Budućnosti.

“Dolazak u Budućnost za mene predstavlja ispunjenje velike želje. Kao svaki podgorički dječak, koji počne da se bavi fudbalom, imao sam želju da jednog dana obučem dres najvećeg kluba u Crnoj Gori. Presrećan sam što ću da budem dio institucije kakva je Budućnost”, rekao je Novović.

Janković je u karijeri nastupao za Grbalj, Čukarički i Sutjesku, dok je Novović pored Dečića igrao za Zetu, ruski Krasnodar OFK Titograd, sa kojim je osvojio titulu i dva Kupa Crne Gore, a bio je i član tima u istorijskim plej – of duelima za Ligu Evrope protiv španske Sevilje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije