fbpx
NaslovnicaMina SportElektroprivreda novi sponzor Odbojkaškog saveza

Elektroprivreda novi sponzor Odbojkaškog saveza

Podgorica, (MINA) – Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) novi je generalni sponzor Odbojkaškog saveza, saopšteno je iz te asocijacije.

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i predsjednik Odbojkaškog saveza Cvetko Pajković.

Pajković se zahvalio Elektroprivredi što je u teškom vremenu, ne samo u Crnoj Gori, nego i gotovo u čitavom svijetu, odlučila da pomogne odbojkaškom sportu u Crnoj Gori i postala generalni sponzor Odbojkaškog saveza.

“Zbog toga osjećamo veliko zadovoljstvo i čast, jer je to kruna saradnje koju sa Elektroprivredom imamo već neko vrijeme i jer je u pitanju jedna od najvećih kompanija u našoj zemlji, kompanija koja prednjači po društvenoj odgovornosti”, kazao je Pajković.

On vjeruje da su motiv za takvu saradnju bili rezultati, realizovane i planirane akcije i masovnost.

“Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova u svijetu, a već dva puta zaredom naša muška reprezentacija bila je dio evropske elite i učesnik prvenstva kontinenta. Odbojka je i najmasovniji ženski sport u našoj zemlji, a ove godine posebnim razvojnim projektom u opštinama na sjeveru nastojimo da takva masovnost bude i kod mladih odbojkaša”, rekao je Pajković.

On je naglasio da će od te pomoći najveću korist imati klubovi.

“Ona je prije svega namijenjena njima. Od te pomoći, svim klubovima Prve lige odbojkaša, te Prve i Druge lige odbojkašica biće plaćene takse za službena lica za ligaške utakmice, što će biti veliko rasterećenje za njihove klupske budžete”, rekao je Pajković.

Direktor EPCG Nikola Rovčanin kazao je da je odbojka, kao jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih sportova u svijetu, ima dugačku i blistavu tradiciju u Crnoj Gori.

“Polazeći od tih činjenica, smatramo da, kao kompanija koja posluje odgovorno prema društvu u kome ostvaruje profit, ugovorom o generalnom sponzorstvu na pravi način pomažemo razvoj odbojke, ali i svijesti o tome da je bavljenje sportom, kao zdravi stil življenja, jedan od najboljih načina za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, naročito onih najmlađih, koji predstavljaju budućnost naše zemlje”, rekao je Rovčanin.

On je svim odbojkaškim selekcijama Crne Gore (seniori i seniorke, U22, U21, U20, U19) poželio mnogo sreće u predstojećim kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Saradnja OSCG i Elektroprivrede Crne Gore dolazi u godini kada odbojkašice i odbojkaši igraju kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

Muška selekcija juri treći uzastopni prolaz na najveću evropsku smotru, dok će djevojke pokušati da izbore debitantski nastup na tako velikom takmičenju.

Juniorske i mlađe seniorske selekcije u obje konkurencije igraće u kvalifikacijama za EP, a ova godina proteći će i u znaku priprema za organizaciju Evropskog prvenstva za kadete (U17), čiji će domaćin 2023. godine biti Crna Gora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije