fbpx
NaslovnicaMina SportĐurović i Vuković najbolji

Đurović i Vuković najbolji

Podgorica, (MINA) – Članovi Atletskog kluba Podgorica, Tomaš Đurović i Marija Vuković, najbolji su atletičari Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza.

Đurović je u 2020. godini osvojio je prva mjesta u bacanju kugle na trofeju Crne Gore, državnom prvenstvu i mitingu bacača u Draževini sa rezultatom 19,72m.

Taj rezultat po IAAF tablicama iznosi 1104 boda.

Vuković je osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani, dok je bila četvrta na Balkanskom šampionatu u Klužu.

Ima I treće mjesto na Istanbul kupu u dvorani , dok je bila druga na mitingu u Atini i Kalithei.

Vlasnik je i najvrednijeg rezultata od crnogorskih atletičarki po IAAF tablicama – 188 cm – 1101 bod.

Za najbolje juniore u 2020. godinu proglašeni su Amir Papazi (Tempo) i Ana Bošković (Tara), a mlađi juniori Ognjen Vojvodić (Mornar), Ognjen Marsenić (Lim) i Irena Bošković (Tara).

Najbolji pioniri su Srđan Lunić (Mornar) i Anabela Mujović (Sanja).

Za najbolje veterane proglašeni su Dragoljub Koprivica (Mornar) i Rada Miladinović (Podgorički marathon).

Specijalnim priznanjem za ostvarene rezultate u 2020. godini nagrađeni su Slađana Pejović (Nikšić), Ljiljana Matović (Dionis) i Danijel Furtula (Podgorica), dok će posebna priznanja dobiti Danilo Vujičić (Mornar), Ivana Milošević (Sanja) i Maša Bubanja (Lim).

Priznanja za ostvarene rezultate u 2020. godini dobili su i Željko Dabović (Sparta), Anja Turner (Podgorica), Petar Tomić (Mornar), Marija Perišić (Lovćen), Marija Jovićević (Lovćen), Luka Tadić (Nikšić), Aleksa Bošković (Rudar), Milivoje Pajović (Orion), Mare Jablan (Lovćen).

Nagrađeni su i Vesna Kljajević (Tara), Elena Kršić (Lovćen), Balša Milatović (Mornar), Lejla Maljević (Lovćen), Elzana Guberinić (Orion), Enes Erović (Jedinstvo), Sergej Martinović (Lovćen), Anja Novaković (Sanja) i Nađa Stanišić (Sanja).

Atletski savez uručio je specijalna priznanja za izuzetan doprinos razvoju atletike, Glavnom gradu i generalnom sponzoru, kompaniji Aerodromi Crne Gore.

Predsjednik Gojko Banjević kazao je da je Atletski savez realizovao sva takmičenja iz nacionalnog programa takmičenja i u svim starosnim kategorijama.

“U 2020 godini crnogorski atletičari postavili su 54 nacionalna rekorda – po 27 u muškoj i ženskoj konkurenciji”, rekao je Banjević.

On je najavio da će crnogorske atletičare u narednoj godini očekuju nastupi na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u dvorani, Ekipnom prvenstvu Evrope, Prvenstvu malih zemalja Evrope, Zimskom kupu Evrope u bacanjima.

“Očekuju ih i Svjetsko i Evropsko prvenstvo za juniore, Balkanska prvenstva za seniore, juniore i mlađe juniore, Olimpijske igre i nacionalna takmičenja”, kazao je Banjević.

Prema njegovim riječima, Savez će u zavisnosti od opredijeljenih sredstava nastaviti sa realizacijom finansiranja programa najboljih seniora i juniora koji preferiraju za ispunjenje normi za najveća takmičenja.

“U novoj godini, pred nama je puno obaveza i novih izazova, posebno na takmičarskom planu, gdje očekujemo da uz pomoć i podršku Uprave za sport i mlade, kao i Crnogorskog olimpijskog komiteta, naši takmičari nastave sa još značajnijim uspjesima na domaćoj i međunarodnoj sceni”, zaključio je Banjević.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...