fbpx
NaslovnicaMina SportDodijeljena priznanja nagrađenim na likovnom konkursu

Dodijeljena priznanja nagrađenim na likovnom konkursu

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice organizovanjem likovnog konkursa i dodjelom priznanja školama žele da daju doprinos kreativnijem i zanimljivijem iskustvu na časovima fizičkog vaspitanja, kazao je generalni sekretar Igor Vušurović.

COK je raspisao likovni konkurs Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu, a nagrade u vidu opremer za fizičko vaspitanje obezbijedio je Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice, sponzor Olimpijskog tima Crne Gore.

Nagrade su uručene djeci iz osnovnih škola Njegoš (Spuž), Vuko Jovović (Danilovgrad), Njegoš (Kotor) i Ratko Žarić (Nikšić), a uručili su ih Vušurović i predstavnice Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice, Sara Ivanović Božović i Vanja Janković.

Vušurović je kazao da su se organizatori potrudili da i posjete djeci budu što interesantnije i inspirativnije.

“Organizovali smo ih u saradnji sa našim sportistima. Ovo je naš doprinos da jedan dio škola dobije opremu za nešto kreativnije i zanimljivije iskustvo na časovima fizičkog vaspitanja. Nadamo se da smo uspjeli da bar u nekoj mjeri doprinesemo poboljšanju uslova i jačanju svijesti o značaju sporta za život i razvoj djece”, rekao je Vušurović.

Marketing menadžer Jugopetrol AD, Sara Ivanović-Božović, kazala je da je nagradom 11 osnovnih škola u Crnoj Gori i 12 učenika, završili smo zajednički projekat sa COK-om Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu.

“Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, još jednom je pokazao društvenu odgovornost obezbijedivši novac za kupovinu opreme za fizičko vaspitanje. Uvijek nas raduju ovakvi projekti, druženje i ulaganje u razvoj najmlađih članova društva, kao i promovisanje sporta i zdravih stilova života. Dječiji osmijesi u nagrađenim školama potvrđuju da je ovaj projekat uspješno realizovan”, rekla je Ivanović-Božović.

Na Konkursu koji je organizovao Crnogorski olimpijski komitet, nagrađeni su: Petra Stanojević (OŠ Milan Vukovic,́ Herceg Novi), Simona Simonović (OŠ Njegos,̌ Spuz)̌, Sofija Marojevic (OŠ Milorad Musa Burzan, Podgorica), Lazar Zotović (OŠ Vuko Jovović, Danilovgrad), Marko Vidović (OŠ Veljko Drobnjaković Risan).

Nagrađeni su i Jana Ivovic (OŠ Milan Vukovic,́ Herceg Novi), Amina Fetić (OŠ Pavle Rovinski, Podgorica), Ksenija Kovačević (OŠ Njegoš, Kotor), Lana Burzanović (OŠ Sutjeska, Pogdorica), Lara Šturanović (OŠ Ratko Žarić, Nikšić), Angelina Bulatović (OŠ 21. Maj, Podgorica) i Veljko Mijanović (OŠ Ratko Žarić, Nikšić).

Uručenju nagrada prisustvovale su i sportistkinje, atletičarka Slađana Perunović i džudistkinja Jovana Peković.

Posjete na primorije su upotpunila i druženja djece sa našim vaterpolistima Petrom Vujošević, Vukom Drašković i Neđom Baštricom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije