fbpx
NaslovnicaMina SportČurović: Treninzi sa Čemnicerom u sklopu priprema za Ligu šampiona i EP

Čurović: Treninzi sa Čemnicerom u sklopu priprema za Ligu šampiona i EP

Podgorica, (MINA) – Zajedničke treninzi sa Čemnicerom, jednom od najboljih evropskih ekipa, u sklopu su priprema za obaveze koje crnogorske golbaliste očekuju u Ligi šampiona i prvenstvu Evrope, kazao je selektor Nikola Čurović.

On je rekao da su tokom četvordnevnih zajedničkih priprema u Nikšiću pokušali da steknu nova znanja i razmjene iskustva sa igračima od kojih su neki nosioci medalja sa najznačajnijih takmičenje u tom tipično paraolimijskom sportu.

“Rad i treninzi sa prvakom Njemačkom u sklopu su priprema za veliki međunarodni turnir u Berlin, od 8. do 11. juna i finale Lige šampiona u Viljnusu od 28. juna do 2. jula”, rekao je Čurović agenciji MINA.

Foto: MINA

Govoreći o završnici Lige šampiona, on je naglasio da je cilj da se napravi korak više u odnosu na prethodnu sezonu, kada su nikšićki golbalisti igrali finale.

“Biće teško, jer je liga pojačana sa klubovima iz Ukrajine i Turske. Nadam se da ćemo tempirati formu za to takmičenje. Idemo u Litvaniju da pokušamo da osvojimo trofej”, rekao je Čurović.

Prema njegovim riječima, veliki izazov za crnogorski golbal biće Evropsko prvenstvo A divizije u Podgorici od 6. do 17. decembra.

“Imamo velika očekivanjka od tog takmičenja. Cilj je da se što bolje pripremimo i ostvarimo naše ciljeve koji su za stupanj viši u odnosu na prethodna takmičenja. Nadam se da će nam domaća publika olakšati da dođemo do tog cilja, a sa druge strane imaćemo i veliku odgovornost”, rekao je Čurović.

On očekuje da će kroz trenažni proces ispuniti plan i program do kraja i da će na šampionat doći maksimalno spremni.

“Nadam se da će i organizacija biti na visokom nivou, da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo se na kraju svi radovati”, rekao je Čurović.

On je naglasio da je optimista i da je cilj jedna od medalja.

“Nijanse će odlučiti na nikada jačem i neizvjesnijem šampionatu. Ukrajina i Litvanija se možda malo odvajaju po kvalitetu, a Turska i Njemačka biće nam glavni kandidati za bronzanu medalju. Igrali smo sa njima na EP u Turskoj, bilo je sve na gol-dva. Imamo više iskustva i znanja nego tada, borićemo se da pred svojim navijačima ispunimo svoje snove”, rekao je Čurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije