fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorska reprezentacija na turniru u Sarajevu

Crnogorska reprezentacija na turniru u Sarajevu

Podgorica, (MINA) – Seniorska karate reprezentacija Crne Gore u borbama nastupiće sjutra u Sarajevu na međunarodnom turniru Ilidža open, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će crnogorski karate u Sarajevu predstavljati 19 takmičara – osam u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji.

Turnir će zbog povreda propustiti Mario Hodžić, Bojan Bošković, Almir Cecunjanin, Ilija Radonjić, Nemanja Jovović, Stefan Gojčević i Nemanja Brašanac.

Odlukom selektora Slobodana Vlahovića u Sarajevu nastupiće Nenad Dulović (do 67), Balša Miličković (do 75), Vasilije Mićunović (do 75), Nikola Malović (do 84), Andrija Fatić (do 84), Lazar Kukuličić (do 84), Predrag Smolović (preko 84) i Luka Ivanović (preko 84).

Selektor Vlahović podsjetio je da će turnir u Sarajevu biti prvi nastup seniorske reprezentacije nakon godinu i Balkanskog prvenstva u Beogradu.

“Turnir treba da nam posluži kao uvertira u takmičarski ritam i provjeru trenutne forme kako bi što spremniji dočekali Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Nastupićemo u okrnjenom sastavu jer veći broj takmičara vuče povrede i oporavlja se od koronavirusa”, rekao je Vlahović agenciji MINA.

On je kazao da ga raduje što će na turniru nastupiti naljbolji borci iz regiona i da će to biti dobro probno takmičenje.

“U martu nas očekuju prvestvo Crne Gore i Balkanski šampionat, kao i Premijer lige sa kojih očekujemo da skupimo što više bodova za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre”, rekao je Vlahović.

U ženskoj konkurenciji, odlukom selektora Žarka Rakovića, boriće se Ana Drašković (do 50), Anja Jović (do 50), Jelena Maksimović (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Milica Jeknić (do 61), Ksenija Miličković (do 61), Marina Raković (do 68), Milena Jovanović (preko 68), Dragana Konjević (preko 68), Vasilisa Bujić (preko 68) i Magdalena Potpara (preko 68).

Selektor Raković je istakao da će turnir poslužiti da se vidi na koga se može računati u narednom periodu.

“Napravljena je velika pauza što se tiče reprezentativnih nastupa i pred nama stoje dosta teške prepreke počev od cjelokupne situacije sa kovidom do finansijske podrške koja nam je u ovom trenutku prijeko potrebna za takmičenja, suplementaciju, kondicione trenere, trenere, dovođenje inostranih sparing partnera, sportske psihologe, karantin za nase borce”, rekao je Raković.

On je istakao da se takmičarima moraju obezbijediti uslovi da mogu da vježbaju i probaju da se domognu neke od medalja na Evropskom prvenstvu i kvalifikacionom Olimpijskom turniru.

“Situacija se promijenila, nijesu to više isti borci koji su bili prošlih godina zbog prevelike pauze i trebaće dosta rada, truda da se tim vrati gdje je bio, ali niko ne bježi od toga. Radimo već uveliko i zadovoljan sam trenutnim stanjem”, rekao je Raković.

Crnogorsku delegaciju predvodiće predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić, a za Sarajevo otputovali su i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić i sekretar Veljko Brnović.

Najčitanije