fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sjutra u Đeru sa Mađarskom

Crna Gora sjutra u Đeru sa Mađarskom

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacije Crne Gore igraće sjutra u Đeru sa Mađarskom utakmicu prvog kola evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Izabranicima selektora Vladimira Gojkovića to je prvi zvanični meč od Olimpijskih igara u Tokiju.

Duel u Đeru, kojim počinju novi olimpoijski ciklus, odigraće u podmlađenom sastavu.

Centar Miroslav Perković kazao je da crnogorska selekcija, iako podmlađena, ne gubi nadu da može do dobrog rezultata i u Đeru.

“Momci su se u pripremnoj utakmici protiv Hrvatske odlično držali i pokazali da imamo čemu da se nadamo. Od tada im se pridružilo još nas nekoliko. Mađarska je respektabilna ekipa, ali i oni su podmlađeni, ne igra im Deneš Varga. Odradili smo jedan trening, imamo još dva, pripremićemo se dobro. Napravićemo najbolju moguću taktiku kako da igramo sa njima. Biće neizvjesno”, rekao je Perković.

Debitant u crnogorskoj selekciji Danilo Radović, kazao je da je velika čast biti u sastavu i igrati prvu zvaničnu utakmicu sa reprezentacijom.

“Rad i trud su se isplatili i nastaviću da što bolje treniram. Mađarska je odlična reprezentacija, fali im Varga ali imaju dva dobra ljevaka. Sigurno će biti težak meč, ali nadamo se pobjedi. Nakon Tokija napustilo nas je nekoliko bitnih igrača. Nadam se da će mlađi pokazati kvalitet da mogu da se nose sa najboljim reprezentacijama na svijetu”, poručio je Radović.

Duel u Đeru počeće u 18 sati.

U grupi A, pored Crne Gore i Mađarske, je i Rumunija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije