fbpx
NaslovnicaMina SportCrna Gora sa šest takmičara u Skoplju

Crna Gora sa šest takmičara u Skoplju

Podgorica, (MINA) – Tekbol reprezentacija Crne Gore učestvovaće sa šest takmičara na kvalifikacionom turniru za Evropske igre, koji će od sjutra do 29. januara biti održan u Skoplju.

Kako je saopšteno iz Tekbol saveza, crnogorski tim u glavnom gradu Sjeverne Makedonije čini šest tekera u tri kategorije.

Navodi se da će Crna Gora prvi put imati predstavnicu na jednom međunarodnom turniru, a to je bivša fudbalska reprezentativka Željka Radanović.

Radanović će se u tandemu sa Samirom Fetićem nadmetati u mješovitim parovima.

„Očekuje nas veoma zanimljiv turnir u Skoplju i veoma mu se radujem. Moram istaći da je tekbol sve popularniji sport i nadam se da će zaživjeti, kako u Crnoj Gori tako i u svijetu”, kazala je Radanović.

Ona je dodala da su pred njima veoma zahtjevni mečevi i da mogu obećati da će dati sve od sebe da prezentuju Crnu Goru na najbolji mogući način.

“Biće to jedno lijepo iskustvo za nas i nadam se da rezultat neće izostati”, rekla je Radanović i istakla da nakon fudbalske karijere uživa u tekbolu.

Ona je rekla da je za nju to veliko iskustvo, tako da ima još veći motiv i želju da na ovom takmičenju ostvare što bolji plasman.

Samir Fetić će igrati i muški dubl, u paru sa Amarom Kanalićem, a ponovo će na turniru Evropske tekbol turneje učestvovati najbolji crnogorski par, Marko Žarković – Andrija Jovanović.

Iz Tekbol saveza su rekli da će se, osim u najpopularnijoj tekbol disciplini, Žarković, Jovanović i Kanalić oprobati i u singlu, u kojem će se takmičiti i najmlađi crnogorski teker, četrnaestogodišnji Veljko Ljumović.

Ljumović je istakao da je takmičenje u Skoplju za njega posebno.

“Osim što je moj debi na velikoj sceni, imaću priliku da igram u novoj sredini, što dodatno povećava uzbuđenje i daje mi još veću volju i snagu”, rekao je Ljumović.

On je rekao da ga mnogo raduje to što ću upoznati nove sportiste i članove tekbol porodice.

“Nadam se da ću opravdati očekivanja mojih saigrača i biti na visini zadatka. Tekbol je mlad sport i zaista sam se pronašao u njemu. Mečevi i treninzi daju mi krila za izazove u kojima ću, nadam se, otkriti neke nove tehnike igranja i naučiti mnogo od protivnika”, naveo je Ljumović.

Kako je poručio, u Skoplju će biti najbolji tekeri Evrope, ali daće sve od sebe i probati da što više uživa.

Turnir u Skoplju na programu je od 26. do 29. januara i prvo je veliko tekbol takmičenje u 2023. godini.

Takmičenje u Skoplju je, poput turnira u Budimpešti koji je održan krajem prošle godine, kvalifikacioni za Evropske igre u Krakovu, koje su na programu od 21. juna do 2. jula.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije