fbpx
NaslovnicaMina SportBakić osvojio zlatnu, Radović srebrnu medalju

Bakić osvojio zlatnu, Radović srebrnu medalju

Podgorica, (MINA) – Luka Bakić osvojio je zlatnu a Filip Radović srebrnu medalju u pojedinačnom dijelu kategorije S10 prvog međunarodnog sankcionisanog turnira koeficijenta 20 “Montenegro open 2022” koji se održava u sportskom kompleksu Voko u Podgorici.

Riznicu medalja crnogorskih takmičara je upotpunila i brnozana medalja Milijane Ćirković u kategoriji S6.

Bakić je do zlata došao sa sve četiri pobjede i to u prvom kolu protiv Makedonca Straška Kočevskog 3:0, u drugom Radovića 3:2, u trećem Kristijana Gardoša iz Austrije rezultatom 3:0. Ubjedljiv je bio i u poslednjem kolu protiv Španca Žordija Kardone 3:0.

Radović je, pored poraza od Bakića, do srebra došao sa tri pobjede i to protiv Kardone 3:0, Kočevskog 3:0 i u neizvjesnom meču protiv velikog rivala Gardoša rezultatom 3:2. Kristijan Gardoš je osvojio bronzanu medalju.

Milijana Ćirković je bronzu zavrijedila u direktnom duelu sa Grkinjom Drakonaki rezultatom 3:1.

Ostali crnogorski takmičari su pojedinačni dio završili nastupom u grupi.

Prve bodove i pobjede zabilježili Samra Kojić u kategoriji S4-5 koja je bila bolja od Valentove iz Slovačke 3:1, Đuro Krivokapić u kategoriji S6 je bio bolji od Čeha Jelenika 3:0 i Uroš Gugolj u kategoriji S8 koji je pobijedio Slovaka Sadeckog 3:0.

Za crnogorsku reprezentaciju su nastupali još Slobodanka Gurešić kategorija S4-5, Zoran Čabarkapa kategorija S7, kao i Slobodan Mihailović i Bogdan Pavlović u kategoriji S8.

Danas i sjutra su na programu mečevi u dublu i mix dublu.

Stonoteniski turnir u Podgorici je okupio preko 140 igrača iz 23 države.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije