fbpx
NaslovnicaGlavna vijestURA: Novcem građana priprema se teren za osnivanje nove partije

URA: Novcem građana priprema se teren za osnivanje nove partije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se, od novca svih građana, priprema teren za osnivanje nove političke partije, saopštili su iz Građanskog pokreta (GP) URA, navodeći da je klasična zloupotreba što se naziv te stranke reklamira kroz instituciju Vlade Crne Gore.

Iz GP URA su kazali da je na djelu klasična zloupotreba državnih resursa u produženom trajanju, nakon što je, kako su naveli, i sam ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas nagovijestio da će se njegova buduća partija zvati “Evropa sad”.

„Cijela Vlada je izlijepljena brendiranim materijalom „Evropa sad“, a pokriće za to predstavlja program ekonomskih reformi koji je URA jedina od starta podržavala“, kazali su iz te partije.

Kako su naveli, iz toga proizilazi da je sve to smišljeno ranije, i da je namjera da se sa promocijom partije, koja će se defacto formirati, krene sa nivoa državne vlasti, od novca svih građana, zloupotrebljavajući resurse i pozornicu Vlade.

Iz GP URA su kazali da se, od novca svih građana, posljednih pola godine priprema teren za osnivanje političke partije.

„Legitimno je osnovati političku partiju, ali je zato klasična zloupotreba novca svih građana, kroz instituciju Vlade Crne Gore, reklamirati naziv partije koju žele osnovati“, naglasili su iz GP URA.

Oni su upitali da li će odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i ministri Spajić i Jakov Milatović saopštiti građanima koliko je do sada novca poreskih obveznika potrošeno na reklamiranju imena njihove buduće političke partije.

Kako su naveli iz GP URA, valjalo bi i da Krivokapić, Spajić i Milatović objasne je li program njihove buduće partije „Evropa sad“ nazadna i retrogradna retorika koja se čuje na protestima posljednjih dana.

„A na kojima, zajedno sa Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem, grčevito brane fotelje na koje su došli zahvaljujući URI. Zato što su konceptom URA-e došli na najviše državne funkcije, zauzvrat su htjeli da je eliminišu iz vlasti“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tihomir Dragas, clan Predsjednistva Pokreta Evropa sad

Dragaš: Izvještaj Stejt departmenta potvrdio zloupotrebe Abazovićeve Vlade

Podgorica, (MINA) – Negativni izvještaj Stejt departmenta potvrdio je zloupotrebe Vlade Dritana Abazovića, kazao...