fbpx
NaslovnicaCovid19Preminulo šest osoba, najmlađa 15 godina

Preminulo šest osoba, najmlađa 15 godina

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminulo šest osoba, među kojima i 15-ogodišnje dijete, a registrovano je 210 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 1.938 uzoraka na novi koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 76, Herceg Novog 22, Bara 21, Kotora 15, Tivta 12, Budve deset, Bijelog Polja i Nikšića devet, Berana i Mojkovca po sedam, Pljevalja šest, sa Cetinja i iz Kolašina pet, Danilovgrada tri, Ulcinja dva i Rožaja jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 10,83 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZCG-u prijavljeno je šest smrtnih ishoda povezanih sa SARS-CoV-2 infekcijom, kod dva pacijenta iz Herceg Novog i po jednog iz Podgorice, Kotora, Pljevalja i Nikšića. Među preminulima najmlađi je imao 15 a najstariji 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid 19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.360.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 178 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovid-a 19 u Crnoj Gori iznosi 1.821.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 160.111.

U Podgorici je trenutno aktivno 669 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 175, Herceg Novom 136, Baru 106, Tivtu 97, Budvi 95, Kotoru 91, Beranama 73, Bijelom Polju 71, Pljevljima 63, Danilovgradu 59, na Cetinju 47, u Mojkovcu 35 i u Ulcinju 25.

U Andrijevici su aktivna 23 slučaja koronavirusa, Tuzima 16, Kolašinu 15, Rožajama i na Žabljaku po šest, u Plavu pet, Petnjici četiri, Šavniku tri i u Plužinama jedan.

U Gusinju trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...