fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotrebno ubrzanje evropskog puta Crne Gore

Potrebno ubrzanje evropskog puta Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori je potrebno ubrzanje evropskog puta i stabilizovanje unutrašnjih političkih prilika, ocijenjeno je na sastanku predsjedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimira Bilčika i lidera Bošnjačke stranke (BS), Ervina Ibrahimovića.

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović se u Briselu sastao sa Bilčikom.

“Sagovornici su konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike”, kaže se u saopštenju.

Bilčik je, kako se navodi, istakao punu podršku politici BS oličenoj u principu da Evropska unija (EU) nema alternativu.

On je dodao da se, uz formiranje proevropske vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, može očekivati da Crna Gora bude naredna članica evropske porodice naroda.

Navodeći da je BS prepoznata kao pouzdan partner EU u Crnoj Gori, Bilčik je, kako je saopšteno, iskazao zahvalnost toj partiji na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti evropskim integracijama.

Ibrahimović je ukazao da BS predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore.

“Jer moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda”, dodao je Ibrahimović.

Zamah takvom cilju, kako je kazao, može dati samo politički stabilna, evropska i građanska vlada, koja bi napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije