fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaĐukanović: Rukovodstvo Budve da se promptno i odgovorno suoči sa problemima

Đukanović: Rukovodstvo Budve da se promptno i odgovorno suoči sa problemima

Podgorica, (MINA) – Obaveza budvanske samouprave je da se promptno i maksimalno odgovorno suoči sa problemima koji mogu voditi usporavanju tempa razvoja crnogorske metropole turizma, rekao je predsjednik države Milo Đukanović.

On je povodom 22. novembra – Dana opštine Budva, uputio čestitku lokalnom rukovodstvu i građanima te opštine.

Dan oslobođenja Budve, kojim se slavi pobjeda antifašističke ideje nad retrogradnim silama nacionalizma, kako je kazao Đukanović, podsjeća na važnost odgovora pokušajima revizionizma i snaženja ekstremno desnih pokreta.

“Koji nas mogu udaljiti od našeg strateškog cilja pripadnosti društvu evropskih i savremenih civilizacijskih vrijednosti, kojima, uvjeren sam, svi zajedno težimo”, dodao je on.

Prema riječima Đukanovića, praznik je još jedna prilika da se ukaže na ostvarene uspjehe i dostignuća, istovremeno ne previđajući izazove sa kojima se Budva suočava.

“Pred budvanskom lokalnom samoupravom stoji obaveza da kritički i objektivno sagleda aktuelna dešavanja. Afirmiše i unaprijedi pozitivne prakse, kako bi očuvala konkurentnost Budve i doprinijela bogaćenju turističke ponude Crne Gore”, kazao je Đukanović.

On smatra da je obaveza lokalne samouprave i da se promptno i maksimalno odgovorno suoči sa problemima koji mogu voditi usporavanju tempa daljeg ekonomskog, društvenog i demokratskog razvoja crnogorske metropole turizma.

Đukanović je rekao da zato svi moraju odlučno i posvećeno raditi, doprinoseći kako lično, tako i zajedno u okviru institucija, ostvarenju održivog razvoja i snaženju vladavine prava.

“Jer je to jedino dugoročno pouzdana strategija našeg društvenog napretka i međunarodne afirmacije države, s ciljem unapređenja kvaliteta života svih građana Crne Gore”, naveo je Đukanović u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije