fbpx
NaslovnicaCrna GoraBS bila nezaobilazan faktor svih značajnih državnih dostignuća

BS bila nezaobilazan faktor svih značajnih državnih dostignuća

Podgorica, (MINA) – Bošnjačka stranka (BS) bila je nezaobilazan faktor svih značajnih državnih dostignuća države Crne Gore nakon obnove nezavisnosti, kazao je lider te partije Ervin Ibrahimović.

On je, povodom 16 godina osnivanja BS, kazao da je uspješno realizovan plan ujedinjenja nacionalnih stranaka koje su zastupale interese bošnjačkog naroda u jednu BS.

Prema riječima Ibrahimovića, pod vođstvom prvog predsjednika Rafeta Husovića, započet je politički projekat koji je imao za cilj da bošnjački narod u Crnoj Gori dovede na poziciju aktivnog sudionika na političkoj i ukupnoj društvenoj sceni.

“Kao i stvaranja pravne države, koja će garantovati ravnopravnost svakom građaninu, bez obzira na vjeru, naciju ili političku pripadnost”, dodao je on.

Ibrahimović je kazao da sa ponosom može da istakne daje BS bila nezaobilazan faktor svih značajnih državnih dostignuća države Crne Gore nakon obnove nezavisnosti.

“Dali smo doprinos u stvaranju proevropske države, zasnovane na poštovanju koncepta multietičnosti i multikulturalnosti, kao temeljih vrijednosti naše države”, rekao je on.

Ibrahimović je naveo da je ispunjen jedan od strateških vanjsko-političkih ciljeva BS – članstvo u NATO savezu.

“Danas sa ponosom kažemo da je naše članstvo u NATO-u garancija stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana”, kazao je Ibrahimović.

BS se, kako je rekao, od samog osnivanja zalagala za evropske integracije i punopravno članstvo u Evropsku uniju (EU).

“Dali smo doprinos i u tom dijelu, a kroz članstvo u Evropsku narodnu partiju u kontinuitetu još više afirmišemo naš evropski put”, naveo je Ibrahimović.

On je poručio da Crna Gora mora biti naredna članica EU, “jer nas na to obavezuje želja građana da žive u porodici evropskih naroda i dijele evropske vrijednosti”.

Ibrahimović je kazao da je nakon promjene vlasti na izborima 30. avgusta 2020. godine, BS upozoravala da Crna Gora ne smije skrenuti s puta integracija, reformi, multikulturalizma i svega onoga što može da ugrozi njen suverenitet i prosperitet.

“Nažalost, Crna Gora danas nije ono što je bila 2020. godine. Crna Gora je još više podijeljena, a to je rezultat revanšističke politike sada već bivše vlasti”, rekao je on.

Ibrahimović je naveo da je BS kao opoziciona partija u kontinuitetu upozoravala na pogrešne poteze prethodne vlasti.

“Pokazali smo da su nam interes građana i države Crne Gore na prvom mjestu”, kazao je on.

Ibrahimović je kazao da će BS kao i do sada, bezrezervno, zajedno sa drugim proevropskim partijama i svima onima koji dijele evropske vrijednosti, stati na branik zaštite države Crne Gore i svih vrijednosti oko kojih se zajednički okupljamo.

“Prethodni period iskoristili smo i za organizaciono i kadrovsko jačanje stranke, sa posebnim akcentom na mlade i žene. Sa zadovoljstvom ističem da smo jedina partija u parlamentu, gdje se na čelu poslaničkog kluba nalazi žena”, naveo je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, to je potvrda da BS daje punu podršku učešću žena u politici i to je pokazatelj da smo kao partija otvoreni za nove, kvalitetne i uspješne ljude, koji svojim potencijalom mogu da doprinesu realizaciji politike BS.

“Kao potvrdu takve ispravne politiike, zadovoljan sam da veliki broj novih članova upravo u BS vidi političkog aktera koji će najbolje zastupati njihove interese. To potvrđuju brojna istraživanja javnog mnjenja, gdje se vidi rast povjerenja građana prema BS”, rekao je on.

Ibrahimović je kazao da zajedno, sa članovima koji su stvarali BS, još snažnije nastavljaju da vode odgovornu, ispravnu i vizionarsku politiku.

“Jer, jaka i jedinstvena BS garancija su jake, stabilne, evropske, multietničke, antifašističke i napredne Crne Gore”, dodao je on.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...