fbpx
NaslovnicaCrna GoraAdžić: Novi granični prelaz povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Adžić: Novi granični prelaz povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Podgorica, (MINA) – Novi granični prelaz (GP) Ranče u Pljevljima doprinijeće jednostavnijem prelaženju državne granice, smanjenju zadržavanja i ubrzanju procedura granične kontrole, rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Novi GP Ranče u Pljevljima za međunarodni drumski putnički i robni saobraćaj između Crne Gore i Srbije, na putu Pljevlja – Prijepolje, danas je zvanično otvoren.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Adžić je rekao da se radi o projektu koji će doprinijeti jednostavnijem prelaženju državne granice, efikasnosti rada granične policije i kvalitetnijem suzbijanju svih vidova prekograničnog kriminala.

„Na ovaj način pokazujemo da doprinosimo težnjama da naše granice učinimo sigurnim, u skladu sa standardima Evropske unije (EU) i Šengena“, rekao je Adžić.

On je zahvalio evropskim partnerima koji su omogućili realizaciju projekta.

„Želim da naglasim da će otvaranje novog GP dodatno doprinijeti smanjenju vremena zadržavanja i ubrzanju procedura vršenja granične kontrole, čime će se pozitivno uticati kako na bezbjednost, tako i na razvoj turizma“, kazao je Adžić.

Šef sektora za saradnju u delegaciji EU Ingve Engstrom rekao je da je Unija doprinijela rekonstruciji GP Ranče sa 2,5 miliona EUR.

Kako je dodao, projekat predstavlja konkretan primjer kako fondovi EU pomažu Crnoj Gori u modernizaciji, a u korist građana.

„Unapređenje granične infrastrukture dio je napora EU da podrži Crnu Goru u težnjama na poboljšanju nadzora granice i otkrivanju i sprečavanju kriminala“, kazao je Engstrom.

On je rekao da je Crna Gora važan partner u rješavanju migracionih izazova i da može računati na dalju podršku EU na planu upravljanja migracijom i granicama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije