fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprezno na sjeveru zbog poledice

Oprezno na sjeveru zbog poledice


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG-a savjetovali su da se vozi opreznije i upozorili na odrone, povremene jake udare vjetra kao i poledicu u višim planinskim predjelima.

U Crnoj Gori su do 1. aprila ove godine zimske gume obavezne na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Na putu Šavnik – Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.

Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Bandiće zbog radova je neophodna opreznija vožnja, a saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz
povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta dionica
Rozaje-Spiljani saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od osam do 11 sati i od 13 do 14 sati.

Na magistralnom putu Lepetani-Tivat zbog priključenja opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja –Čajniče od sedam d 19 sati.

Najčitanije