fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprez zbog mokrih i klizavih puteva

Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas se saobraća po po mokrim i klizavim putevima, vidljivost je mjestimično smanjena, a duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMS).

Savjetuje se oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Upotreba zimskih pneumatika za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi(sniježne padavine, snjeg ,led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima”, navode iz AMS.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcija puta saobraćaj će biti u prekidu od osam sati i trideset minuta do 11 sati i 30 mimuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, saobraćaj je obustavljen za sva vozila od 12 do 16 sati.

Na putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-1 dionica Debeli Brijeg-Meljine, lokalitet Sutorina, zbog sanacije potpornog betonskog zida, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije