fbpx
NaslovnicaServisne informacijeOprez zbog mokrih i klizavih puteva

Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima i uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG su upozorili na moguću pojavu sitnih odrona kroz usjeke i savjetovali vozačima da prilagode vožnju vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od osam do 11 sati, od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta i od 21 sat do ponoći. Van tih termina saobraćaj je na mjestima radova regulisan semaforskom signalizacijom.

Saobraćaj na putu Pljevlja-Metaljka biće obustavljen od 12 do 16 sati zbog asfaltiranja.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje – Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica zbog rekonstrukcije saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3, dionica Komanski most-Podgorica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Tuzi, zatvorena je jedna traka bulevara.

Na magistralnom putu M-1, dionica kroz Bečiće, saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izmještanja vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Na putevima Ribarevine – Bijelo Polje – Barski most, Ribarevine – Berane – Rožaje – Špiljani, Berane –Andrijevica – Plav – Gusinje – Grnčar, Rožaje – Kula – Stubica i Most Zeleni – Vuča, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 19 sati.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula u ulici Oslobođenja doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Omogućeno je korišćenje alternativnog puta.

Zbog sanacije nestabilnih kosina saobraćaj na regionalnom putu Berane – Petnjica promjenjen je sa sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolaziće i do povremenih obustava, ne dužih od 30 minuta .

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije