fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaU prodaji novi broj Komune posvećen Košarkaškom klubu Budućnost Voli

U prodaji novi broj Komune posvećen Košarkaškom klubu Budućnost Voli

Podgorica, (MINA) – Novi broj časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore, Komuna izašao je iz štampe, a posvećen je Košarkaškom klubu Budućnost Voli.

Tematski broj podsjeća na istoriju trofejnog kluba dugu gotovo sedam i po decenija, legendarne igrače i trenere, događaje i mečeve koji su pisali istoriju crnogorskog sporta.

Predsjednik kluba Dragan Bokan u uvodniku navodi da ne skriva ponos kada govori o značaju koji ima Budućnost Voli, ne samo na regionalnoj, nego i na evropskoj sportskoj sceni, velikom značaju za državu i generacije koje stasavaju.

Radmila Uskoković Ivanović u tekstu Decenije za ponos podsjeća na istoriju i hronologiju Budućnosti od amaterskih koraka preko ABA titule do Evrolige, o brojnim igračkim imenima Budućnosti raznih generacija, trenera, funkcionera i ostalih košarkaških radnika, kao i kultnom igralištu na obali Morače otvorenom prije šest i po decenija.

Predstavlja dio mnogih šampionskih karijera u tekstu pod naslovom Vječni šarm Njegoševog parka.

U tematskom broju Komune publikovan je i ekskluzivni tekst Rusmira Halilovića iz Zagreba koji je daleke 1980. godine stigao u Titograd kao strateg i trener i uspio da uvede prvi put Budućnost u tadašnju I košarkašku ligu SFRJ.

Za ovaj broj Komune piše i Zoran Antić koji u tekstu pod naslovom Zvuk Moračinih žutih stolica opisuje kako je Titograd osamdesetih godina prošloga vijeka živio za košarku i kada je svaka utakmica Budućnosti bila praznik za grad.

U autorskom tekstu Živko Brajović, jedan od trofejnih trenera Budućnosti čiji su rezultati kao trenera ostali zapisani zlatnim slovima u istoriji tog kluba, piše o osvajanju prvog trofeja Budućnosti-osvajanju Kupa Jugoslavije kada je savladana ekipa beogradskog Partizana.

Dražen Drašković, koji je u ovom broju Komune imao i ulogu gost-urednik u tekstu pod naslovom Igor, Poli i Gašo piše o tri ikone Budućnosti Igoru Popoviću, pokojnom Goranu Bojaniću i Gavrilu Pajoviću.

Navodi da su njih trojica podijelili vrijeme sa svim svojim originalnostima, načinima života, sličnim odnosom prema sakupljanju prijatelja i uspomena, sa svim svojim košarkaškim moćima i nemoćima.

Govori o posebnostima košarkaških družina koje su nastajale u Njegoševom parku kao što su dosta rođene braće koji su uglavnom istovremeno bili igrači ili igrači i treneri među kojima su braća Blažević, Bakić, Pavićević, Rakočević, Ivanović i Šehović.

Željko Rutović u sociološkom tajm autu pod naslovom Dvokorak urbane svijesti piše o zajedničkom stasavanju KK Budućnost, Titograda, Podgorice, u kojem ističe da u širim državnim okvirima istorija tog sportskog kolektiva više je od košarke i više je od sporta.

U tekstu pod naslovom Budućnost je Budućnost- Voli je Voli Dražen Drašković piše o karakteru pobjednika, Draganu Bokanu, prvom čovjeku poslovnog i sportskog sistema, koji je već 12 godina na čelu Budućnost Voli.

U 45. izdanju Komune je i razgovor Amera Ramusovića sa Vojinom Žugićem, članom Upravnog odbora KK Budućnost Voli u tekstu pod naslovom Moderan klub u koji vrijedi investirati.

U tekstu se govori o vezi između privrede i sporta, finansiranju i funkcionisanju sportskog simbola Podgorice i Crne Gore i višestrukom značaju podrške privrednih kolektiva KK Budućnost Voli koji vodi stvaranju novih i učvršćivanju postojećih poslovnih relacija i kontakata.

U ovom broju Komune je i tekst Milivoja Kovačevića pod naslovom Klinac iz Njegoševog parka o Luki Pavićeviću, djetetu Budućnosti i jednom od najuspješnijih košarkaša Podgoričana.

Ekskluzivno u razgovoru za Komunu iz Amerike se javlja Dejan Milojević, nekadašnji košarkaš Budućnosti i trener u jednom periodu, a sada član stručnog štaba NBA šampiona ,Golden Stejta.

Stojan Stamenić u ovom broju Komune piše o Crncima i Crnogorcima i huku pjesničke poruke u modernim vremenima i dvoranama u tekstu pod naslovom Parket potpisan NBA zvijezdama.

Nikola Nikolić podsjeća na osvajanje ABA lige i proljeće 2018.godine kada je Podgorica disala za Budućnost Voli u tekstu pod naslovom Istorija na našim usnama.

On potpisuje i tekst pod naslovom Crnogorski nerv da budemo vođe koji govori o Petru Popoviću-aktuelnom kapitenu Budućnost Voli.

Nezaobilazni su u ovom broju Komune i tekstovi o navijačima Budućnost Voli, koji potpisuje Darko Ivanović.

Aleksandar Sekulović podsjeća da se dolaskom na čelo kluba Dragana Bokana promijenila situacija u klubu i oko njega.

Da dobar i moderan klub poput Budućnost Voli nije zamisliv bez stalnih ali posebnih navijača govori i tekst Dražena Draškovića o Pavlu Peđonoviću, Ulcinjaninu, nekadašnjem košarkašu i sportskom radniku poznatom po humanizmu, ali i vjernom navijaču Budućnosti.

Da su godinama košarkaši Budućnost Voli najbolji reprezenti Podgorice i Crne Gore za specijalni tematski broj Komune govore poznate ličnosti koje vole i vezane su za sport među kojima nekadašnja rukometašica Maja Bulatović, odbojkaš Igor Vušurović, predsjednici Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Dušan Simonović i Igor Tomić, sportski novinar Nebojša Šofranac i estradni umjetnik Bojan Delić.

I ovaj broj Komune, uz pomoć gost urednika Dražena Draškovića, uredio je glavni urednik Amer Ramusović, dok je za dizajn i grafičko uređenje bio zadužen Voislav Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije