fbpx
NaslovnicaMina SportTekbol turnir u nedjelju u Luštici

Tekbol turnir u nedjelju u Luštici

Podgorica, (MINA) – Turnir u tekbolu TEQ Luštica Bay biće održan u nedjelju u saradnji sa kompanijom Luštica Development AD Tivat, sapšteno je iz Tekbol saveza Crne Gore.

Navodi se da je to prvi turnir ljetnje turneje – Teqball Montenegro Summer Tour 2022“, koja će biti realizovana do septembra u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Međunarodne tekbol federacije (FITEQ).

“Tekeri, kako se popularno nazivaju tekbol igrači, u Luštici će se nadmetati u dubl kategoriji. Učešće na turniru je besplatno, a organizatori su obezbijedili dresove za sve takmičare, kao i nagradni fond od 1.000 EUR”, saopšteno je iz Tekbol saveza.

Navodi se da je za kratko vrijeme od osnivanja Tekbol saveza u Crnoj Gori mnogo urađeno na promociji i razvoju tog sporta.

“Veliki broj realizovanih aktivnosti u vidu edukacija stručnih lica, otvorenih treninga, promocija, donacija tekbol stolova, nastupa reprezentacije na turniru Svjetske tekbol serije, kao i turnira u filmskom studiju Dragutinović i u Bijelom Polju, ohrabruju nas da nastavimo još dinamičnije i kroz ljetnju tekbol turneju dodatno popularizujemo tekbol sport u svim djelovima Crne Gore i među svim uzrasnim kategorijama”, saopšteno je iz Tekbol saveza.

Iz te asocijacije zahvalili su kompaniji Luštica Development na, kako su saopštili, kontinuirano dobroj saradnji i podršci od početka.

“To je sada konkretizovano i kroz organizaciju tekbol turnira. A i nakon turnira, tekbol će se igrati na sportskim terenima u Luštici Bay”, saopšteno je iz te asocijacije.

Turnir će biti odigran na sportskim terenima u Luštici Bay Centrale, a početak programa zakazan je za 17 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...