fbpx
NaslovnicaMina SportTekbol reprezentacija ostvarila dvije pobjede u Budimpešti

Tekbol reprezentacija ostvarila dvije pobjede u Budimpešti

Podgorica, (MINA) – Tekbol reprezentacija Crne Gore ostvarila je u Budimpešti dvije pobjede u tri meča u grupi, ali nije uspjela da izbori plasman u nokaut fazu prvog kvalifikacionog turnira /European Teqball Tour/ u Budimpešti.

Turnir je bio jedan od kvalifikacionih za Evropske igre u Krakovu naredne godine, na kojima će se prvi put naći tekbol.

Samo pobjednik grupe prošao je među 16 ekipa turnira.

Crnogorski predstavnici Marko Žarković i Andrija Jovanović takmičenje su završili kao drugoplasirani u grupi, iza mađarskog dubla Forgaš i Odnoga, koji je u međusobnom duelu slavio 2:0.

Crnogorski dubl, bio je bolji u duelu sa alžirsko–francuskim parom Lerit – Mateo 2:1 (12:11, 9:12 i 12:7) i protiv rumunskog dubla Mate – Veras 2:0 (12:7 i 12:3).

Prvog dana takmičenja, koje se održava od četvrtka do nedjelje u glavnom gradu Mađarske, Žarković i Jovanović oprobali su se i u svojoj sporednoj disciplini, u singlu, i ostvarili po trijumf u grupi.

Žarković je kazao da učešče na kvalifikacionom turniru u Budimpešti predstavlja veliko iskustvo za njih, navodeći da su imali priliku da igraju sa najboljim ekpama svijeta.

“Na žalost, dvije pobjede u grupi nijesu bile dovoljne da prođemo dalje u dublu. Jednostavno, takav je sistem takmičenja, a Mađari su, objektivno, najkvalitetnija selekcija. Imali smo priliku da uživo gledamo vrhunske mečeve, koji će nam, sigurno je, mnogo značiti u narednim nastupima i turnirima”, kazao je Žarković.

Do Evropskih igara u Krakovu, u junu 2023. godine, najbolja crnogorska ekipa, koja na klupskom nivou nastupa kao duo Kurjaci, imaće još tri kvalifikaciona turnira.

Žarkovića i Jovanovića čekaju pripreme za prvi nastup crnogorske reprezetnacije na završnici velikog takmičenja – Svjetskog prvenstva u Nirnbergu, koje je na programu od 23. do 27. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije