fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSimonović: Novac podijeljen nezakonito

Simonović: Novac podijeljen nezakonito

Podgorica, (MINA) – Novac opredijeljen za sportske kolektive i saveze nije podijeljen na zakonit način i time treba da se pozabave možda i drugi državni organi, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

On je, gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Crne Gore, kazao da je novac opredijeljen COK upitan, jer sa tim sredstvima ne može se ostvariti planirano.

Prema riječima Simonovića, bila je formirana ozbiljna komisija, od poznatih i priznatih sportskih radnika, koja je novac za sportske organizacije raspodijelila, na osnovu raspoloživih sredstva i kriterijuma.

On je istakao da to Uprava za sport nije ispoštovala i podjela je napravljena na nov način.

“To je apsolutno nezakonito i to se do sada nije radilo. Mislim da bi trebalo da se uključe i neki dugi državni organi i sama Vlada. Pravne pouke i ugovora još nema. To je malo novca za sport, a svake godine je sve manje. Prvi put smo imali da resorni organ traži manje novca iz budžeta. Treba tražiti alternativne načine finansiranja, jer je sport u silaznoj putanju. Ako ovako nastavimo, imaćemo mnogo manje učesnika na Olimpijskim igrama”, kazao je Simonović.

On je naglasio da se u sport sve manje ulaže, čak i u one sportove u kojima je Crna GOra uspješna i u samom vrhu.

Komentarišući odluku da COK dodijeli 220 hiljada EUR, Simonović je kazao da je to iznos koji je trebao da podcijeni COK.

“Odlazak na takmičenja, pojedinaca, ekipa, trenera, mediinskih ekipa, sve to košta i sa ovim novcem mi to ne možemo da realizujemo. Zato smo se i obratili komšijama mislimo da će nam hrvatski i srpski olimpijski komitet pomoći da prebacimo sportiste na takmičenja”, kazao je Simonović.

On je naglasio da krovne sportske institucije u regionu dobijaju od dva do četiri miliona.

“Mi nemamo strategiju razvoja sporta, nemamo antidoping komisiju, zavod za medicinsku potporu sportista, nemamo ništa ka školskom sportu, a uzimamo druge države u kojima sve ovo postoji kao neke repere”, kazao je on.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije