fbpx
NaslovnicaMina SportSaljiu prvak svijeta, Damjanović bronzana

Saljiu prvak svijeta, Damjanović bronzana

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista Emre Saljiu osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Konji, dok je bronzana bila Jovana Damjanović.

Junior Omladinca savladao je večeras u finalnom meču kategorije do 76 kilograma Adina Saifa Faresa Banija iz Jordana 6:0.

“Do titule prvaka svijeta došao sam poslije šest teških mečeva. Bilo je teško, ali sve se zaboravlja kada se pobijedi. Spremao sam se dugo i na kraju se rad i trud isplato. Hvala trenerima Žarku Rakoviću i Marini Raković, naravno i mojoj porodici koja je uvijek uz mene”, rekao je Saljiu agenciji MINA.

On je četvrti crnogorski karatista sa titulom prvaka svijeta u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon Danila Lučića, Marija Hodžića i Bojana Boškovića, koji je dva puta bio šampion.

Saljiu je na putu do finala eliminisao Alesandra Bjađonija iz Južnoafričke Republike 2:0, Jusufa Faraga iz Egipta 3:2, Frančeska Hesusa Garsiju iz Meksika 6:0, Kemala Nezirića iz Bosne i Hercegovine 1:0 i u polufinalu sudijskim izjašnjavanjem Vedija Sašuija iz Maroka (0:0).

On je sredinom juna bio bronzani na Evropskom prvenstvu u Pragu.

U karijeri ima i bronzano odličje u kadetskoj konkrenciji, sa šampionata Evrope u Budimpešti 2020. godine.

Foto: KSCG

Uspješan dan crnogorskog karatea upotpunila je kadetkinja Jovana Damjanović osvajanjem bronzanog odličja, u kategoriji do 54 kilograma.

Ona je u meču za treće mjesto pobijedila Njemicu Aleksandru Volf 6:1.

Damjanović je u četvrtak na startu takmičenja pobijedila Italijanku Siriju Lućani 4:0, dok je u drugom kolu poražena od Maise Ksantini iz Tunisa 2:0, koja je plasmanom u finale povukla u repasaž.

U repasažu kadetkinja Omladinca eliminisala je Korinu Klarić iz Hrvatske 4:1, Dou El Mačuut iz Maroka 1:0 i Lajal Aljarah iz Jordana 3:0 i izborila meč za medalju.

Bez medalje završio je junior Ognjen Bjelajac, koji je u meču za treće mjesto u kategoriji do 61 kilogram poražen od Luke Pejića iz Bosne i Hercegovine.

Presudio je senšu, odnosno prvi osvojeni poen Pejića.

Za medalje sjutra će se boriti mlađi seniori mlađi seniori Nemanja Mikulić i Milena Jovanović.

Protivnik karatisti Bijele biće Mohamad Aljafari iz Jordana, dok će se članica Omladinca boriti sa Ivanom Perović iz Srbije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije