fbpx
NaslovnicaMina SportPotpisan Memorandum o saradnji i pokrenut projekat Uči, saznaj i pokreni se

Potpisan Memorandum o saradnji i pokrenut projekat Uči, saznaj i pokreni se

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet, Ministarstva sporta i mladih i prosvjete i kompanija One potpisali su Memorandum o saradnji i pokrenuli projekat Uči, saznaj i pokreni se, sa ciljem promocije sporta i olimpijskih vrijednosti u okviru crnogorskog obrazovnog sistema.

Saopšteno je da će kompanija One, u okviru Dana sporta, krenuti u opremanje škola širom Crne Gore opremom za fizičko vaspitanje, a osnovci će imati priliku da na časovima fizičkog uče od crnogorskih olimpijaca.

“Teme vršnjačkog nasilja, previsokih očekivanja u sportu i u školi, diskriminacije i tolerancije, važnosti formalnog i neformalnog učenja, kao i prednosti i mana tehnologije, biće u formi video časova na raspolaganju cjelokupnom obrazovnom sistemu. Na taj način najmlađima će biti približen duh olimpizma, fer pleja, poštovanja i timskog rada”, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Navodi se da će projekat, koji je spoj obrazovanja, sporta i društvene odgovornosti, biti zaključen akcijom Pokreni se, u okviru koje će potpisnici Memoranduma biti dio centralne manifestacije COK-a povodom Olimpijskog dana, koji se obilježava 23. juna.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...