fbpx
NaslovnicaMina SportPočinje sa treninzima Karate faktori

Počinje sa treninzima Karate faktori

Podgorica, (MINA) – Podgorički karate klub Karate faktori /Factory/, čiji je osnivač dugogodišnji crnogorski reprezentativac Srđan Vuković, zvanično će u ponedjeljak početi sa treninzima, saopšteno je iz tog kluba.

Vuković, magistar u oblasti carina i poreza, majstor je karatea drugi dan, sa dvodecenijskim iskustvom u tom sportu.

Privatna arhiva

Kao takmičar bio je reprezentativac Crne Gore u svim uzraznim kategorijama, a svoje najznačajnije rezultate ostvario je kao član seniorskog kata tima Crne Gore.

Kao mlad karatista povukao se iz takmičarskog karatea i posvetio trenerskom zvanju.

“Današnji sport u najvećoj mjeri je usmjeren na ostvarivanje rezultata. Klub Karate faktori predstavlja želju za sistemskim radom sa djecom i ima za cilj da kvalitetno utiče na razvoj, odrastanje i vaspitanje naših mališana”, rekao je Vuković agenciji MINA.

On je naglasio da karate predstavlja idealnu pretpostavku za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebno u školskom uzrastu.

“Ono što se pokazuje kao posebna snaga karatea jesu efekti koji se ne odnose na razvoj samodiscipline, samopoštovanja i samopouzdanja kod djece i to u dugoročnom smislu. Naravno, uz kvalitetan rad stremimo i ka stvaranju novih karate šampiona u našoj zemlji, ali ne smijemo zaboraviti da pustimo djecu da budu djeca! Svi članovi uprave i stručnog štaba kluba biće posvećeni kvalitetnom radu sa svakim mališanom ponaosob”, rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, upis je u toku, a broj mjesta je ograničen.

“Prvi trening biće održan u ponedjeljak. Treninzi će biti održavani u Osnovnoj školi Sutjeska i vrtiću Ljubica Popović, vaspitna jedinica Simba – Blok VI”, zaključio je Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije