fbpx
NaslovnicaMina SportMalović i kata tim bez medalje u Atini

Malović i kata tim bez medalje u Atini

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate reprezentativci Nikola Malović i muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, bez medalje završili su nastup na turniru Serije A u Atini.

Malović je danas u meču za treće i bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, poražen od Makedonca Vitomira Trajkovskog 5:0.

Član nikšićkog Onogošta na startu takmičenja, u petak, bio je slobodan, u drugom kolu savladao je Slovaka Enrika Smoliga 2:0, u trećem je eliminisao Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine 2:1, dok je u četvrtom bio bolji od Ukrajinca Devida Šatohina 4:1.

U meču za polufinale poražen je od Grka Konstantimosa Mastroganisa 3:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž.

Borbu za medalju izborio je pobjedom protiv Finca Ara Tuminena 4:1.

Kao petoplasirani završio je i muški kata tim, koji je za bronzanu medalju izgubio od Italije, u sastavu Gabrijele Petroni, Danijele Petrilo i Franko Sakristani, 41,3 – 40,0.

Tim Bara u petak je kao drugoplasirani završio prvi krug takmičenja (36,8), dok je u drugom osvojio treće mjesto (37,2) i izborio meč za medalju.

Od crnogorskih karatista u Atini nastupali su i Barani Vasilisa Bujić i Nemanja Jovović.

Turnir Serije A u Atini okupio je oko 1.100 takmičara iz 73 države svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije