fbpx
NaslovnicaMina SportLalošević čestitao Međunarodni dan sporta

Lalošević čestitao Međunarodni dan sporta

Podgorica, (MINA) – Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević čestitao je sportistima, sportskim radnicima i ostalim zaposlenim u sportskom sistemu u Crnoj Gori Međunarodni dan sporta.

On je kazao da je sport jedan od najznačajnijih promotivnih mehanizama države koji na najbolji način snaži njen globalni ugled.

“Upravo je talenat naših sportista i profesionalni entuzijazam sportskih radnika nešto što dovodi do takvih rezultata. Sport je i promoter zdravih stilova života i zato je država dužna da obezbijedi uslove za njegov kontinuirani razvoj, a sportistima i sportskim radnicima da motiv da snaže njihovu plemenitu misiju”, navodi se u čestitki Laloševića povodom 6. aprila.

On je naglasio da sa ponosom ističe da je Vlada Crne Gore i resorno Ministarstvo sporta i mladih ove godine izdvojilo rekordna sredstva, od gotovo pet miliona EUR.

“To je najveći iznos do sada opredijeljen za razvoj sportske oblasti i realizaciju programa naših sportista kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu. Kroz izmjene i dopune Zakona o sportu i izradu nove Strategije razvoja sportske oblasti unaprijedićemo položaj naših sportista i sportskih radnika i pružiti nove benefite za razvoj sportske oblasti”, rekao je Lalošević.

On je istakao da su već definisani i prioritetni projekte iz oblasti sportske infrastrukture za 2023. godine, čime će, kako je kazao, u značajnoj mjeri biti poboljšani uslovi za sprovođenje sportskih aktivnosti.

“I dalje ćemo nastaviti da služimo našoj sportskoj oblasti onako kako zaslužuju naši šampioni zbog kojih se zastava naše države vijori visoko na sportskim podijumima širom planete i kojima dugujemo veliku zahvalnost za poziciju naše države u svijetu sporta”, zaklušio je Lalošević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije