fbpx
NaslovnicaMina SportKarate reprezentacija sa 27 takmičara na SP u Konji

Karate reprezentacija sa 27 takmičara na SP u Konji

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore spremno dočekuje Svjetsko prvenstvo (SP) za kadete, juniore i mlađe seniore u Konji i želi da produži kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat svijeta, koji će biti održan od 26. do 30. oktobra, okupiće 1.846 takmičara iz 105 država.

Crnogorski karate predstavljaće 27 takmičara, od kojih sedam u katama.

U katama nastupiće kadeti Benjamin Aljošević (Bar) i Katarina Vlahović (Iskra), juniori Lazar Sekulić (Budva) i Mila Marković (Budva) i mlađi senior Kenan Nikočević (Bar).

Nastupiće i kadetsko-juniorski tim Aljošević, Aleksa Janjić i Ajsel Geršvic.

U borbama za medalje boriće se kadeti Una Raković (Omladinac, do 47), Jovana Damjanović (Omladinac, do 54), Ljubica Vlahović (Gorštak, preko 54), Benjamin Aljošević (Bar, do 52), Filip Šoškić (Iskra, do 57), Nenad Đuričić (Bijela, do 63), Anes Arifaj (Iskra, do 70) i Mihailo Gojaković (Bar, preko 70).

U konkurenciji juniora takmičiće se Helena Backović (Omladinac, do 48), Lea Marić (Šotokan tim, do 59), Balša Vojinović (Iskra, do 55), Ognjen Bjelajac (Omladinac, do 61), Andrija Danilović (Omladinac, do 68), Emre Saljiu (Omladinac, do 76) i Lazar Potpara (Fokus, preko 76).

Kod mlađih seniora nastupiće Jovana Stojanović (Bratstvo, do 68), Milena Jovanović (Omladinac, preko 68), Matija Bojić (Fokus, do 60), Stefan Bajić (Budućnost, do 75), Nemanja Mikulić (Bijela, do 84) i Nemanja Jovović (Bar, preko 84).

Predvodiće ih selektori Milena Milačić u katama i Slađan Mikulić, Dejan Ivanović, Žarko Raković i Almir Cecunjanin u borbama.

Vođa crnogorske delegacije, koja u nedjelju uveče preko Tirane i Istanbula putuje za Konju, biće direktor reprezentacije Miodrag Radunović.

Mlađa seniorka Milena Jovanović kazala je da crnogorski karatisti spremno putuju za Konju.

“Odradili smo dobre pripreme, spremali smo se jako u klubu i reprezentaciji. Imali smo i dosta pripremnih takmičenja i turnira. Nadam se da smo spremni i daćemo sve od sebe da šampionat odradimo najbolje što možemo i okitimo se nekom od medalja”, kazala je Jovanović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da je poslije Evropskog prvenstva u Pragu bilo dosta pobjeda i dobrih nastupa.

“Osvojila sam medalje na Mediteranskim igrama i Svjetskim kupu i podigla formu. Nadam se da će u Konji biti sve u redu”, rekla je prošlogodišnja šampiona Evrope iz finskog Tamperea.

Srebrni iz Praga, junior Balša Vojinović, kazao je da je iza njega naporan period, sa dosta treninga i nastupa na turnirima.

“Nijesmo odmarali ni tokom ljeta, imali smo klupske i reprezentativne pripreme. Sigurno da u Tursku ne idemo nepripremljeni, ne idemo da prošetamo, već sa ciljem da ostvarimo što bolji rezultat i osvojimo medalju. Svjesni smo da neće biti lako, ali naš cilj je da se u Konji zavijori crnogorska zastava i čuje naša himna”, rekao je Vojinović.

Direktor reprezentacije Miodrag Radunović vjeruje da će crnogorski karatisti imati još jedan uspješan šampionat.

“Očekujem da, imajući u vidu sve što smo uradili, da u Konji osvojimo bar jednu od medalja koja će biti zlatnog sjaja. Naši takmičari su početkom godine na EP u Pragu dokazali da imaju kvalitet, da se u Crnoj Gori radi kvalitetno i da imamo sjajan takmičarski pogon i stručni kadar”, rekao je Radunović.

On je uvjeren u još jedan sjajan nastup crnogorskih takmičara i da će biti krunisan medaljom.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...