fbpx
NaslovnicaMina SportGojković saopštio konačan spisak za SP u Budimpešti

Gojković saopštio konačan spisak za SP u Budimpešti

Podgorica, (MINA) – Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak od 13 igrača koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Crnogorski vaterpolo predstavljaće Dejan Lazović, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Kanstantsin Averka, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Bogdan Đurđić, Miroslav Perković, Dušan Banićević, Dušan Matković, Marko Petković i Petar Tešanović.

U stručnom štabu, pored selektora Gojkovića, su i pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković i video analiza Vasko Vučković.

Gojković je kazao da vjeruje da su izabrali najboljih 13, koji su to pokazali kroz pripreme.

“Posljednje pripreme su prošle po planu, svi su zdravi, nijesmo imali problema sa povredama. Koristili su nam treninzi sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, kao i dva posljednja dana sa Gruzijom. Kroz te utakmice smo podigli formu, jer nijesmo imali prostora da radimo u kompletnom sastavu”, rekao je Gojković.

On je podsjetio da njegove izabranike na startu čeka utakmica sa najtežim mogućim rivalom i to na njihovom bazenu.

“Igrali smo sa njima ove sezone, ali su sada još jači. Sastav skoro kao na Olimpijskim igrama. U ovom sastavu u kojem mi nastupamo, ne možemo ništa da izgubimo. Ukoliko budemo imali pravi pristup, možemo mnogo da dobijemo iz te utakmice. Da se kroz nju još više podignemo, i na pravi način uđemo u turnir”, istakao je Gojković.

Prvi meč sa Mađarskom na programu je 21. juna u 21 sat.

U drugom kolu crnogorski vaterpolisti igraće sa Gruzijom dva dana kasnije (19.30), dok je za 25. jun zakazan meč sa Brazilom (19.30).

Pobjednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije