fbpx
NaslovnicaMina SportErste banka novi partner COK-a

Erste banka novi partner COK-a

Podgorica, (MINA) – Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Erste banka potpisali su danas u Podgorici sponzorski ugovor, koji će važiti do završetka Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Saopšteno je da je potpisivanje tog sponzorskog ugovora veoma značajno za crnogorske sportistkinje i sportiste, pogotovu u predolimpijskoj i olimpijskoj godini.

Navodi se da COK i Erste banka kroz tu saradnju udružuju snage kako bi podržali crnogorske sportiste u ostvarivanju njihovih sportskih snova i pružili najbolje moguće uslove za njihovu pripremu i nastupe na međunarodnoj sportskoj sceni.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kazao je da je Erste banka, kao jedna od vodećih finansijskih institucija u državi, idealan partner krovne sportske asocijacije.

Foto: COK /Filip Roganović/

On je naglasio da ta saradnja nije samo simbolična, s obzirom na to da Erste banka ima dugogodišnje iskustvo u podršci sportu i lokalnim zajednicama.

“Partnerstvo između COK-a i Erste banke je primjer kako poslovni sektor može aktivno da učestvuje u razvoju sporta i stvaranju pozitivnih promjena u društvu. Ponosni smo što imamo Erste banku kao partnera i člana crnogorske olimpijske porodice i vjerujemo da ćemo zajednički ostvariti sjajne rezultate za crnogorski sport”, rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, partnerstvo između Crnogorskog olimpijskog komiteta i Erste banke predstavlja sinergiju između vrhunskog sporta i uspješne finansijske institucije.

On je naglasio da saradnja ističe važnost uloge privatnog sektora u podršci razvoju sporta, kao i stvaranju pozitivnih promjena u društvu.

“Crnogorski olimpijski komitet izražava veliku zahvalnost Erste banci na povjerenju i podršci. Vjerujemo da će ovo partnerstvo donijeti brojne koristi za naše sportiste, sportistkinje i cjelokupnu crnogorsku sportsku zajednicu. Zajedno, jačamo temelje uspjeha i ostvarujemo velike sportske snove”, zaključio je predsjednik COK-a.

Predsjednik Upravnog odbora, Aleksa Lukić, kazao je
da Erste banka, kao jedna od najrenomiranijih finansijskih institucija, prepoznaje važnost ulaganja u crnogorski sport.

“Kroz saradnju sa COK-om želimo da na konkretan i održiv način doprinesemo kvalitetu priprema olimpijskog tima i razvoju olimpijskih sportova u Crnoj Gori, ali ne samo to. Naša je želja da na svakom koraku ističemo i živimo univerzalne vrijednosti čovječanstva, a koje se nalaze u srcu olimpizma: izvrsnost, poštovanje i prijateljstvo”, rekao je Lukić.

On je naglasio da kao finansijska institucija, a banku prije svega čine ljudi koji rade za ljude, te vrijednosti osjećaju bliskim i našim.

Član Upravnog odbora Erste banke, Darko Keković, kazao je da se unaprijed raduju brojnim uspješnim i plemenitim sportskim pričama koje će narednih godina biti ispričane.

“Vjerujemo u naše olimpijke i olimpijce, znam i da oni vjeruju u sebe. Uvjeren sam da je ovo samo početak naše olimpijske priče i da ćemo nastaviti saradnju i u narednim godinama. Biti sa vama i uz vas čini nas ponosnim i privilegovanim”, kazao je Keković.

Saopšteno je da je COK, uspostavljanjem novog prijateljstva, osnažio sponzorski pul i dobio značajnog partnera, Erste banku, zvaničnu banku olimpijskog tima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...