fbpx
NaslovnicaMina SportEP rezultati - Gojković u finalu, Radunović poražena u polufinalnom meču

EP rezultati – Gojković u finalu, Radunović poražena u polufinalnom meču

Podgorica, (MINA) – Crnogorska bokserka Bojana Gojković plasirala se u finale seniorskog prvenstva Evrope u Budvi.

Gojković je danas u polufinalnom meču kategorije do 54 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija, pobijedila Jekaterinu Sičevu iz Jermenije.

Članica Budve odlično je odradila meč, dominirala je sve tri runde i preciznim udarcima pogađala protivnicu, koja danas nije imala rješenja.

Gojković, koja ima i četiri evropske zlatne medalje u konkurenciji juniora i mladih, prethodno je eliminisala Španjolku Marije del Karmen Madueno Konde i Čehinju Klaudiju Totovu.

“Utisci su navjerovatni, ponovo sam u šoku. Za ovo sam se pripremala i sanjala od kada se bavim boksom”, rekla je Gojković.

Ona je, manje od 24 sata od finala, kazala je da je najbitnije da se odmori i pripremi taktiku za narednu borbu.

“Sigurnio je da ću dati maksimum i posljednji atom snage. Finale je i nema kalkulacija. To se čeka i za to se trenira. Nadam se najboljem”, rekla je Gojković.

Ona se zahvalila navijačima u Mediteranskom sportskom centru na podršci.

Protivnica u finalnom meču biće joj Anastasija Kovalčuk iz Ukrajine, koja je u polufinalnom meču eliminisala Stanimiru Petrovu iz Bugarske.

Plasman u finale ranije danas nije uspjela da izbori Tamara Radunović, koja je u polufinalnom meču kategorije do 70 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija, poražena od Ani Hovsepian iz Jermenije.

Radunović je plasmanom u polufinale obezbijedila bronzanu medalju.

Ona je voljom žrijeba bila slobodna u osmini finala, dok je u četvrtfinalnoj borbi eliminisala Aleksandru Rapaić iz Srbije.

“Bronzana medalja i treće mjesto – to je više nego očekivano. Dala sam u polufinalnom meču maksimum. Nastupila sam u težinskoj kategoriji koja nije moja, vratila sam se nakon dva porođaja i duže pauze. Imajući sve to u vidu zadovoljna sam nastupom”, rekla je Radunović nakon meča.

Ona je najavila da će nastaviti sa još jačim radom i treninzima.

“Kreću ozbiljnije pripreme i novi mečevi, da spustim kilažu i nova takmičenja dočekam još spremija”, rekla je Radunović.

Finalni mečevi na programu su sjutra u 17 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije