fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski tekbol reprezentativci zaustavljeni u nokaut fazi SP

Crnogorski tekbol reprezentativci zaustavljeni u nokaut fazi SP

Podgorica, (MINA) – Tekbol reprezentativci Crne Gore u šesnaestini finala završili su debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Nirnbergu.

U singlu Željko Janković i dubl Andrija Jovanović i Marko Žarković prošli su grupu i ispunili cilj uoči Mundijala, ali dalje od šesnaestine finala nijesu mogli.

Janković je nokaut fazu obezbijedio pobjedama bez izgubljenog seta u prva dva kola grupe, nad Kirgistancem Aidikarevim 2:0 (12:7 i 12:7) i Kanađaninom Kertesom 2:0 (12:9 i 12:9), da bi u meču za prvo mjesto i povoljniji žrijeb izgubio od Čeha Kubovija 2:0 (12:6 i 12:4).

Žrijeb je Jankovića spojio sa Brazilcem Lukasom Bernardesom, koji mu nije dao mnogo prilika.

Bio je ubjedljiv sa dva puta po 12:2

Janković je kazao je Svjetsko prvenstvo u Nirnbergu bio pravi spektakl organizaciono i i imajući u vidu kvalitet takmičara.

“Sve je bilo na visokom nivou. Kada je moj nastup u pitanju više nego zadovoljan sam i samom igrom ali i plasmanom. Za prvo iskustvo na tako velikm takmičenju proći grupu je za mene zaista veliki uspjeh. To mi daje motiv da nastavim sa još boljim i češćim treninzima i da se na nekom od narednih takmičenja pokaže još bolja igra i ostvari još bolji rezultat”, rekao je Janković.

Dubl Jovanović i Žarković voljom žrijeba svrstan je u tročlanu grupu, u kojoj im je pobjeda donosila narednu rundu Svjetskog prvenstva.

Ostvarili su je u drugom kolu protiv Litvanaca Balčiunasa i Arlauskasa 2:0 (12:5 i 12:3) i uprkos porazu na startu, od Brazilaca Benta i Medeiroša (12:6 i 12:3) našli su se među 32 najbolja para na svijetu.

U šesnaestini finala bolji od njih bio je portugalski duo Enrike – Dos Santos Pinjeiro 2:0 (12:11 i 12:6).

Žarković je kazao da su u grupi bili sa ekipom Brazila, koja je kasnije u polufinalu poražena od svjetskih šampiona, Srbije.

“Cilj je bio da se prođe grupa i uđe u šesnaestinu finala što smo i ispunili. U žrijebu za eliminacionu fazu nismo imali sreće, pa smo za protivnika dobili selekciju Portugala. U prvom setu smo tijesno izgubili na odlučujući poen, pri rezultatu 11:11. Da smo u tom setu imali malo više sreće, možda bismo i taj meč dobili i ušli u osminu finala što bi bio sjajan rezultat za nas, obzirom da se tekbolom ozbiljno bavimo tek 7, 8 mjeseci”, rekao je Žarković.

U dublu reprezentacija Srbije, Mitro i Marijević, odbranila je titulu i potvrdila da je dominantan u ovoj disiplini.

U finalu pobijedila je mađarski par Bako-Blažović 2:1.

Šampionsku tiulu na turniru u Nirnbergu u singlu osvojio je Rumun Đorđdeak, koji je pobijedio Poljaka Dušaka 2:0.

Crnogorske reprezentativce, nakon nastupa na svjetskoj tekbol sceni, očekuju novo takmičenje već u januaru i pripreme za predstojeći izazov – turnir Evropske tekbol turneje, jedan od kvalifikacionih za Evropske igre.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije