fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorske rukometašice počele pripreme za EP

Crnogorske rukometašice počele pripreme za EP

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se danas i počela pripreme za Evropsko prvenstvo, čija će jedna od grupa biti odigrana u Podgorici.

Crnogorske rukometašice će od 5. novembra u Glavnom gradu, u okviru grupe D, igrati protiv Španije, Njemačke i Poljske na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Na prvom treningu, selektorka Bojana Popović nije mogla da računa na Jovanku Radičević, Milenu Raičević i Đurđinu Jauković, koje su dobile poštedu, ali bi nacionalni tim već sjutra trebalo da trenira u kompletnom sastavu.

Popović je kazala da je planirano da reprezentacija, nakon nekoliko zajedničkih treninga, u petak i subotu odigra prijataljske mečeve, zatvorenog tipa, sa Slovačkom.

“Od sljedeće sedmice smo zajedno u hotelu i fokusirane na ono što slijedi – početak šampionata i prvi duel sa Španijom”, rekla je Popović.

Govoreći o rivalu na startu šampionata, ona je naglasila da Španija ima ekipu sa dvije različite postave.

“Nižu koja igra brže i visočiju sa odličnim pivotima. Španija je poznata po agresivnoj i dubljoj zoni, koja pravi posebno probleme selekcijama sa Balkana”, rekla je Popović.

Ona je naglasila da je Španija skup odličnih i iskusnih igračica koje se kreću odlično bez lopte, brze su i igraju na šest metara.

“Ne troše loptu, čuvaju je i za njih će trebati fokus svih 60 minuta”, rekla je Popović.

Komentarišući igru Njemačke crnogorska selektorka je podsjetila da je to selekcija sa nekoliko igračica u Bitinghajmu koje igraju odlično ove sezone.

“Svaka članica tima je igračica nekog kluba Lige šampiona, a novi selektor forsuira brzu igru kao u Bitinghajmu, čiji je trener”, rekla je Popović.

Ona je istakla da se selekcije međusobno dobro poznaju i da će pobjednika odlučivati trenutak inspiracije.

Govoreći o ciljevima na predstojećem šampionatu, Popović je kazala da želi da Crna Gora igra lijep rukomet i da pokaže da kao tim može dosta.

“Želimo da kroz grupu osvojimo što više bodova i u drugu fazu prenesemo što više bude moglo”, rekla je Popović.

Ona vjeruje da neće biti euforije i da će domaći teren biti velika prednost.

“Očekujem da, bez obzira na cijenu ulaznica, dvorana bude puna i da navijači budu naš osmi igrač”, rekla je Popović.

Crnogorskim rukometašicama biće to sedmo učešće na prvenstvima Evrope i to u godini u kojoj se obilježava jubilej – deset godina od osvajanja titule šampiona Starog kontinenta.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije