fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySekulić: Ne fali nijedna namirnica

Sekulić: Ne fali nijedna namirnica

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori u ovom trenutku ima dovoljno brašna i ostalih životnih namirnica, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i dodala da su građani za sedmicu stvorili zalihe na nivou prosječne četvoromjesečne potrošnje.

Sekulić je kazala da su svi kapaciteti Ministarstva ekonomije, Privredne komore (PKCG) i privrednika usmjereni na to da ne fali nijedna namirnica u Crnoj Gori.

„U ovom trenutku ima dovoljno brašna i svih drugih životnih namirnica. Sigurna sam da nijedna pekara nije bez brašna“, rekla je Sekulić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Ona je precizirala da je pojačana potrošnja u marketima dovela do toga da je trenutno kod građana nivo zaliha na nivou prosječne četvoromjesečne potrošnje.

„Građani su za sedmicu kupili toliko namirnica jednake prosječnoj potrošnji za četiri mjeseca u normalnim uslovima“, dodala je Sekulić.

Crna Gora je, kako je navela, jedina zemlja u ovom trenutku u kojoj na rafovima marketa ne nedostaje ništa.

„Tamo gdje nije dozvoljen uvoz brašna, uvozi se pšenica i naši mlinovi će raditi punim kapacitetom. Nema bojazni da će u ovom trenutku naše tržište ostati bez snabdjevanja“, navela je Sekulić.

Ona je dodala da su prodavci, distributeri i snabdjevači organizovali snabdjevanje osnovnim životnim namirnicama i sa drugih tržišta, širom Evrope, EU i van EU.

„Na osnovu preko 300 tržišnih nadzora imamo samo nekoliko zabilježenih slučajeva promjena cijena životnih namirnica, pri čemu su u pitanju izolovani slučajevi“, dodala je Sekulić.

Ona je, odgovarajući na pitanje hoće li doći do odlaganja plaćanja računa, kazala da im je glavni zadatak obezbjeđenje neprekidnog napajanja svim uslugama koje su im potrebne, električnom energijom, vodom i telekomunikacionim uslugama.

„Trenutno nijesmo razmatrali te mjere iz prostog razloga kako bi omogućili snabdjevanje tim uslugama, što ne znači da nećemo o tome razgovarati u narednom periodu“, rekla je Sekulić.

Ona je, odgovarajući na pitanje kako planiraju da pomognu radnicima kojima su poslodavci najavili da neće moći da im isplate zarade, kazala da vjeruje da će se to obezbijediti kreditima Investiciono-razvojnog fonda (IRF) za likvidnost koji, između ostalog, služe i za isplatu plata prema zaposlenima koji su usljed odgovornih mjera Vlade spriječeni da rade svoj posao u ovom trenutku.

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...