fbpx
NaslovnicaMINA SvijetU Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa

U Srbiji 81 novi slučaj koronavirusa

Beograd, (MINA) – U Srbiji je, prema posljednjim podacima, registrovan 81 novi slučaj koronavirusa, tako da je sada ukupan broj zaraženih osoba 384, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Kon je rekao da je do 15 sati testirano 245 osoba, a ukupno 203 njih hospitalizovano.

“Osamnaest u Kliničkom centru Niš, 16 u KC Kragujevac, 12 u Klinici za infektivne i tropske bolesti, u KBC Dragiše Mišović 131 i u Klinici za pulmologiju KC Srbije 10, a u Opštoj bolnici u Valjevu dva”, kazao je Kon, prenosi Beta.

On je kazao da je na respiratoru 24 pacijenta.

Zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović Batut, Darija Kisić Tepavčević, predstavila je topografsku distribuciju oboljelih i navela da je u 21 gradu registrovan bar jedan slučaj obolijevanja.

Od 384 registrovana slučaja u Srbiji, u Beogradu je zabilježeno 158 slučajeva, u Nišu 40, Valjevu 38, u Novom Sadu 21, u Čačku 13, Kragujevcu 12, a u Kruševcu i Ćupriji po deset.

Takođe, kako je kazala, jednocifreni broj oboljelih registrovan je u Kikindi, Vranju, Požarevcu, Zaječaru, Užicu i Pančevu, a po jedan slučaj zabilježen je u Temerinu, Somboru, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu i Leskovcu.

Kisić Tepavčević je rekla da broj zaraženih sa najtežim oblicima bolesti nije značajno porastao i da je danas na respiratorima tri više nego juče.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...