fbpx
NaslovnicaMINA SvijetTramp: Opoziv izaziva ogroman bijes

Tramp: Opoziv izaziva ogroman bijes

Vašington, (MINA) – Odlazeći američki predsjednik Donald Tramp kazao je da postoji ogromna ljutnja zbog poteza njegovog mogućeg drugog opoziva i dodao da ne želi nasilje.

U prvom obraćanju novinarima od 8. decembra, Tramp nije odgovorio na pitanje da li će dati ostavku i kritikovao je potez opoziva koji zagovaraju Demokrate.

“Opoziv izaziva ogroman bijes, i to oni rade. I to što rade je zaista užasna stvar”, rekao je Tramp i dodao da je poziv za njegov opoziv nastavak “lova na vještice” protiv njega, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tokom obraćanja Tramp se, kako se navodi, odrekao svake odgovornosti za nasilni upad njegovih pristalica u Kapitol, rekavši da je govor koji je održao prije toga bio primjeran.

“Ako ste čitali moj govor, ono što sam rekao bilo je u potpunosti prikladno“, naveo je Tramp.

Demokrate u Predstavničkom domu su formalno, u ponedjeljak, predstavili rezoluciju kojom traže opoziv Trampa.

Tramp bi trebalo zvanično da završi mandat 20. januara kada je zakazana inauguracija novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džoa Bajdena.

Ukoliko Predstavnički dom u srijedu glasa za njegov opoziv, Tramp će biti prvi predsjednik u istoriji SAD-a koji je dva puta opozvan.

Dom pod nadzorom Demokratske stranke opozvao je Trampa u decembru 2019, ali Senat predvođen republikancima izglasao je oslobađajuću presudu za zloupotrebu položaja i ometanje rada Kongresa u februaru prošle godine.

Najčitanije