fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionTači podnio ostavku, potvrđena optužnica tužilaštva u Hagu

Tači podnio ostavku, potvrđena optužnica tužilaštva u Hagu

Priština, (Tanjug) – Kosovski predsjednik Hašim Tači kazao je da je podnio ostavku na tu funkciju i da je protiv njega potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva u Hagu.

U Hag će, kako prenosi Tanjug, otići dobrovoljno.

Tači je ostavku na mjesto predsjednika Kosova objasnio željom da se pred sudom ne pojavi sa tom funkcijom.

“Da bih zaštitio integritet Kosova, uz poštovanje prijateljstva sa međunarodnom zajednicom, podnosim ostavku na mjesto predsjednika. Veoma sam ponosan na odgovornost koju imam”, rekao je Tači.

Tači je kazao da ovo nijesu laki trenuci za njega i porodicu i za sve koji su ga podržavali i vjerovali mu tri decenije u borbi za slobodu i nezavisnost.

“Stojim na raspolaganju pravdi, vjerujući u istinu. Stekli smo nezavisnost i sada razvijamo svoju državu. Optužnica protiv mene i mojih saboraca je mala cijena koju moramo da platimo za slobodu naše zemlje”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Tači je poručio pristalicama da vjeruju u zakon i red, novo evropsko Kosovo, u NATO i posebne odnose sa Amerikom.

“Nijedan izazov neće moći da potkopa partnerstvo Kosova sa našim saveznicima na putu ka atlantskim vrijednostima”, zaključio je Tači.

Kako je kazao, pod tim okolnostima poziva sve političke snage da ne produbljuju institucionalnu krizu, i da sačuvaju smirenost.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...