fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionMustafa pozvao lidere albanskih stranaka, osim DPK

Mustafa pozvao lidere albanskih stranaka, osim DPK

Priština, (MINA) – Predsjednik najuticajnijeg opozicionog saveza (DSK) Isa Mustafa pozvao je na današnji sastanak lidere najuticajnijih albanskih političkih partija, osim DPK Kadrija Veseljija, da bi saopštio da će taj savez izaći samostalno na predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Veseljijeva DPK, koju je naslijedio od Hašima Tačija i koja je okosnica odlazeće vladajuće koalicije, u prethodnom mandatu je bila u vlasti sa DSK, kada je Mustafa bio premijer.

Prema pisanju prištinskog Expresa, Mustafa je na sastanak pozvao lidere Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, NISME Fatmira Ljimaja i Socijaldemokratske partije Špend Ahmetija, koji je i gradonačelnik Prištine.

Navodi se da je sastanak lidera albanskih partija, osim DPK, Mustafa sazvao da bi im saopštio da će DSK na predstojeće vanredne parlamentarne izaći samostalno.

Datum održavanja vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu još nije utvrđen, a vanredna sjednica na kojoj se očekuje raspuštanje parlamenta zakazana je za 22. avgust.

Najčitanije