fbpx
NaslovnicaMINA SvijetNetanjahu podržao Trampov čvrst stav prema Iranu 

Netanjahu podržao Trampov čvrst stav prema Iranu 

Tel Aviv, (MINA) – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je danas, kako je kazao, čvrst stav američkog predsjednika Donalda Trampa prema Iranu.
Kako prenosi AP, Netanjahu je kazao da su Tramp i njegov državni sekretar Majk Pompeo zauzeli jasan stav prema “iranskoj agresiji” pošto su svjetske sile godinama popuštale režimu.
On je to rekao na današnjem redovnom sastanku u svom kabinetu, a nakon što je Tramp, putem Tvitera, zaprijetio iranskom kolegi Hasanu Rohaniju da će se suočiti sa užasnim posljedicama zbog prijetnji koje je uputio Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).
Retorika između Irana i SAD pogoršala se otkako je Rohani u nedjelju poručio Americi da mora da razumije “da je mir sa Iranom majka svakog mira i da je rat sa Iranom majka svih ratova”, na šta je Tramp jutros odgovorio.
“Nikada više ne prijetite SAD ili ćete pretrpjeti posljedice kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz istoriju”, poručio je on na Tviteru.
Pompeo je u nedjelju održao govor u kojem je okarakterisao iranske vjerske lidere kao “mafiju” i obećao pomoć Irancima koji nijesu zadovoljni svojom vlašću.
Kako je Rojters ranije izvijestio, on je, govoreći kalifornijskoj publici sastavljenoj uglavnom od iranskih Amerikanaca, rekao da će, iako iranski narod mora da odredi smjer zemlje, Vašington “podržati dugo ignorisani glas iranskog naroda”.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...