fbpx
NaslovnicaMina SportZlatni vaterpolisti doputovali u Podgoricu

Zlatni vaterpolisti doputovali u Podgoricu

Podgorica, (MINA) – Rezultati crnogorskih vaterpolista posljednjih godina, posebno u 2021, najbolja su potvrda kontinuiranog kvaliteta crnogorskog vaterpola i dokaz da je pred tom mladom ekipom svijetla budućnost, kazao je predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Đuro Marić.

Marić i predsjednik Skupštine te asocijacije, Mirza Krcić, dočekali su na podgoričkom aerodromu crnogorske vaterpoliste, koji su na finalnom turniru Svjetske lige u Tbilisiju osvojili zlatnu medalju.

Vaterpolisti su na turniru odigrali šest mečeva i ostvarili maksimalan učinak.

“Naši momci su još jednom pokazali da su sinonim uspjeha crnogorskog sporta. Savez je uradio sve da našim seniorima omogući najbolje uslove za rad i to se na kraju i isplatilo. Sigurno smo da će i na Olimpijskim igrama na pravi način reprezentovati Crnu Goru i da će dati sve od sebe da još jednom obraduju cijelu naciju”, rekao je Marić.

On je podsjetio da će još tri mlade reprezentacije ljetos učestvovati na dva Evropska i jedno svjetsko prvenstvo.

“U prethodnih pet godina oni su donijeli četiri medalje Crnoj Gori, vjerujemo da će i ovo ljeto biti u znaku naših mladih ajkula”, poručio je Marić.

Vaterpolisti u ponedjeljak ujutro nastavljaju pripreme u Nikšiću i treniraće na zatvorenom olimpijskom bazenu do 10. jula.

Nakon dana pauze, od 12. jula “ajkule” će raditi u Podgorici do polaska za Japan koji je zakazan za 15. jul u večernjim satima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu