fbpx
NaslovnicaMina SportVuković: Sport simbol Podgorice

Vuković: Sport simbol Podgorice

Podgorica, (MINA) – Glavni grad ima poseban odnos prema sportu kao jednom od simbola Podgorice i ponosan je na ono što je u tom dijelu učinjeno tokom prethodnog perioda, ali i na uspjehe podgoričkih sportista, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

On je danas priredio prijem za karatiste podgoričkog Omladinca, koji su u kimonu sa crnogorskim grbom osvajali ove godine medalje na šampionatima Evrope.

Crnogorski karatisti na seniorskom šampionatu Evrope u Poreču u maju ove godine osvojili su dvije medalje.

Srebrna je bila muška ekipa u borbama u sastavu Mario Hodžić, Nenad Dulović, Andrija Fatić i Balša Miličković, a bronzana Jelena Maksimović.

U mlađim kategorijama, kadetkinja Helena Backović i mlađa seniorka Milena Jovanović osvojile su zlatne medalje na prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore u Tampereu.

Vuković je čestitao na ostvarenim uspjesima i istakao da je kao gradonačelnik veoma ponosan na njih.

“Ovi uspjesi su dokaz da uprkos svim izazovima sa kojima se suočava društvo u cjelini, mi uspijevamo da sačuvamo sport i lijepu tradiciju po kojoj se Podgorica i Crna Gora prepoznaju. Ovi izvanredni uspjesi nas obavezuju da i u budućnosti pružimo podršku u najvećoj mogućoj mjeri”, rekao je Vuković.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Miloš Antić kazao je Sekretarijat u kontinuitetu pruža podršku razvoju borilačkih vještina i da će se ta praksa nastaviti i u narednom periodu.

“Konkretnim djelovanjem, intenziviranjem komunikacije i saradnje, iskazaćemo zadovoljstvo i zahvalnost zbog postignutih rezultata, te motivisati ove sjajne ljude da nastave da predstavljaju naš grad i državu na najbolji mogući način”, rekao je Antić.

Trener Omladinca Žarko Raković podsjetio je na sjajne rezultate koje su postigli članovi tog kluba i istakao da je veoma ponosan na posvećenost, zalaganje i rad čitave ekipe.

On se zahvalio Glavnom gradu na dosadašnjoj podršci i izrazio želju da se ta saradnja nastavi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije