fbpx
NaslovnicaMina SportU subotu karate turnir Kup šampiona

U subotu karate turnir Kup šampiona

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni međunarodni karate turnir, Kup šampiona biće održan 11. septembra u dvorani Morača, saopštio je organizator takmičenja, podgorički karate klub Omladinac.

Navodi se da je do danas potvrđen dolazak, osim crnogorskih, klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Makedonije i Kosova.

Najavljeno je i učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja, u svim starosnim kategorijama.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Predviđeno je da u ženskoj konkurenciji bude održano takmičenje u open kategoriji, u kojoj će tri najuspješnije biti novčano nagrađene sa 300, 200 i 100 EUR.

Kup šampiona je četvrti turnir koji podgorički klub organizuje, nakon što je prvi organizovan 2008. povodom 35 godina postojanja kluba.

Najbolje karatiste regiona ugostio je i deset godina kasnije, povodom jubileja – 45 godina postojanja, kao i 2019. godine.

Najavljeno je da će klub pobjednik dobiti novčanu nagradu od 500, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 EUR.

Najuspješniji klub dobiće i vrjednosni vaučer od 500 EUR od turističke agencije Skaut iz Skoplja, koji se može iskoristiti u njenim smještajnim kapacitetima u Sutomoru naredne sezone.

Drugoplasirani dobiće vaučer na 300, a trećeplasirani od 200 EUR.

Najavljeno je da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Takmičenje će početi u deset, dok je svečano otvaranje predviđeno za 13 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu