fbpx
NaslovnicaMina SportU petak start šahovskog šampionata, Đukić brani titulu

U petak start šahovskog šampionata, Đukić brani titulu

Podgorica, (MINA) – Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u šahu biće održano od 11. do 17. septembra u poslovnom centru Kapital plaza u Podgorici, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Šampionat, 72. po redu, biće odigran u devet kola po Švajcarskom sistemu, za nagradni fond od 3.500 EUR, koji je raspoređen na deset redovnih i četiri specijalne nagrade.

Specijane nagrade su predviđene za najbolje plasiranu šahistkinju, omladinca, igrača sa rejtingom ispod 2200 i šahistu sa rejtingom ispod 2000 poena.

Titulu brani velemajstor Nikola Đukić, koji je prvi favorit i ove godine.

Najveće konkurente imaće u reprezentativcima, velemajstorima Dragiši Blagojeviću i Nebojši Nikčeviću i intermajstorima Blažu Kaleziću, Luki Draškoviću i Aleksandru Tomiću.

“Prvenstvo će biti istinski praznik šaha, mladosti i ljepote, pošto će na njemu učestvovati naši najperspektivniji mladi šahisti i naše šampionke u raznim kategorijama, predvođene Aleksandrom Milović, našom čelnom tablom reprezentacije”, piše u saopštenju Šahovskog saveza.

Predsjednik Jovan Milović zahvalio se menadžmentu Kapital plaze na izuzetnom gostoprimstvu i razumijevanju da im omogući održavanje šampionata u delikatnom trenutku, izazvanom koronavirusom.

“Neće biti moguće prisustvo publike, što će donekle umanjiti draž predstojećeg šapionata. Strogo ćemo se pridržavati mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i preporuka Evropske šahovske unije, jer nam je najbitnije zdravlje svih učesnika”, rekao je predsjednik Šahovskog saveza.

On je naglasio da svi zainteresovani ljubitelji šaha moći da on lajn prate partije na sajtu Šahovskog saveza.

Organizator 72. šampionata je Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa ŠK Budućnost, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je za 16 sati na galeriji poslovne kule Kapital plaza, dok će 30 minuta kasnije početi mečevi prvog kola.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...