fbpx
NaslovnicaMina SportTriatlon savez novi član svjetske federacije

Triatlon savez novi član svjetske federacije

Podgorica, (MINA) – Triatlon savez Crne Gore postao je punopravni Svjetske triatlon federacije, odlučeno je na 34. Kongresu te asocijacije.

Za prijem crnogorskog saveza glasala su 73 od 74 delegata.

Osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore održana je 16. septembra 2021. godine na Cetinju, kada su usvojeni osnovni dokumenti i izabrano rukovodstvo.

Savez je 14. oktobra dobio rješenje o upisu u registar Uprave za sport i mlade, a svega deset dana kasnije, 24. oktobra 2021. godine postao je član Svjetske triatlon federacije.

Predsjednik Triatlon saveza Crne Gore Vedran Roćenović kazao je da tako brz prijem u Svjetsku triatlon federaciju predstavlja veliki uspjeh za sve koji kroz taj sport stalno pomjeraju granice ostvarenje jednog sna.

“Predstavlja i snažan podsticaj da to nastavimo, ali sada i kroz evropska i međunarodna takmičenjima da na pravi način predstavljamo Crnu Goru. To nam otvara ogromne mogućnosti u edukaciji trenera, delegata i sudija po međunarodnim standardima, a nadamo se u brzoj perspektivi i učešću naših sudija i delegata na takmičenjima”, rekao je Roćenović.

On se zahvaljuje nadležnima institucijama u Crnoj Gori, Upravi za sport i Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), za podršku u naporima Saveza da kompletira potrebnu dokumentaciju za prijem u ovu međunarodnu organizaciju.

“Triatlon kao sport je prisutan u Crnoj Gori već deceniju, sa tendencijom dinamičkog rasta, a klubovi su samo u posljednja dva mjeseca organizovali niz uspješnih takmičenja u Perastu, Kotoru, Budvi i na Žabljaku. Crnogorski takmičari bilježe već zapažene individualne rezultate na različitim takmičenjima”, kazao je Roćenović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije