fbpx
NaslovnicaMina SportTomić: Bakić sa realnim šansama za Tokio

Tomić: Bakić sa realnim šansama za Tokio

Podgorica, (MINA) – Stonoteniser Luka Bakić ima ozbiljne šanse da izbori plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju i pridruži se Filipu Radoviću, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

On je posjetio crnogorske paraolimpijce koji trenažni proces realizuju u Novom Sadu i Beogradu.

Tomić je kazao da je u Novom Sadu razgovarao sa najvećim adutima Crne Gore za Igre u Tokiju, stonoteniserima Filipom Radovićem, koji je već izborio direktan plasman u Tokio i Lukom Bakićem.

“Bakić ima ozbiljne šanse da to uradi na posljednjem – Viner turniru koji će definitivno biti odigran u Laškom, u prvoj nedjelji juna. Ima i velike izglede da dobije i jedno od tri vajld kard mjesta s obzirom da je trenutno 12. igrač na svijetu”, rekao je Tomić.

On je podsjetio da po propozicijama veoma jak argument je i već plasirani Radović zbog formiranja tima u ekipnom dijelu Paraolimpijskih igara.

“Trener reprezentacije Nikolae Lupulesku je prezentovao detaljan plan priprema za predstojeće izazove i izrazio zadovoljstvo na koji način su Radović i Bakić završili polusezonu u Super ligi Srbije, nastupajuci za Banat iz Zrenjanina, odnosno Temerin. Stručni tim naših najboljih stoniotenisera pojačao je i poznati kondicioni trener Nebojsa Vujkov”, rekao je Tomić.

Iz Paraolimpijskog komiteta saopšteno je da je Tomić u Beogradu posjetio i paraatletričara Danila Gojkovića koji se za Evropsko seniorsko prvenstvo u Bidgošću, od 1. do 7. juna, priprema uz stručni nadzor trenera Bojana Ilića.

Tomić se tokom dvodnevne posjete sastao i sa dugogodišnjim saradnikom i pomagačem crnogorskog paraolimpijskog pokreta – trofejnim trenerom Ivane Španović, Goranom Obradovićem.

Najčitanije