fbpx
NaslovnicaMina SportSulejmanli i Darda na vrhu

Sulejmanli i Darda na vrhu

Podgorica, (MINA) – Azerbejdžanac Ajdin Sulejmanli i Danijel Darda iz Belgije nalaze se na vrhu tabele nakon četiri odigrana kola velemajstorskog turnira u Nikšiću, u čast Vladimira Bata Kontića.

Sulejmanli je, nakon dvije početne pobjede, remizirao sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem i Nikolom Đukićem.

Darda je bio raspoložen u partijama sa crnogorskim reprezentativcima, pa je nakon remija sa Lukom Draškovićem, uspio da savlada aktuelnog prvaka Crne Gore, intermajstora Blaža Kalezića.

Pola poena iza vodećeg dvojca nalazi se grupa, od sedam igrača, u kojoj su crnogorski predstavnici, Đukić, Drašković, ali i Božidar Kisić.

Društvo im prave Boban Bogosavljević iz Srbije, ali i njegove kolege po tituli, velemajstori Sanal Vahap i Hans Niman, predstavnici Turske i Sjedinjenih Američkih Država, a 2,5 poena je skupila i Julija Osmak, predstavnica Ukrajine i nekadašnja juniorska prvakinja svijeta.

Polovičan učinak ima još šest igrača, među kojima su i Nebojša Nikčević, Blažo Kalezić, Marko Krivokapić i Aleksandar Tomić.

Takmičenje će biti nastavljen sjutra partijama petog kola.

Turnir koji organizuju Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda, uz pomoć Opštine Nikšić, Turističke organizacije tog grada i Hotela Onogošt.

Igra se u čast Vladimira Bata Kontića, tragično nastradale zvijezde crnogorskog šaha.

Najčitanije