fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaStartuje manifestacija Basket u mom kvartu

Startuje manifestacija Basket u mom kvartu

Podgorica, (MINA) – Turnirom u Zagoriču sjutra će zvanično početi manifestacija Basket u mom kvartu, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Prvi turnir u basketu biće održan u subotu u Zagoriču, na terenu u Ulici Marka Đukanovića.

Dan kasnije mjesto borbi u “streetballu” biće teren na Starom Aerodromu, u Ulici Bore Stankovića.

Oba turnira počeće u 11 časova.

U subotu će u Golubovcima biti održan i treći kvalifikacioni turnir, u organizaciji tamošnje Kancelarije za sport i mlade.

“Manifestacija je zamišljena kao sportsko-rekreativni događaj koji za cilj ima revitalizaciju sportskog, takmičarskog duha i uličnog basketa u više djelova Podgorice, kao i promociju otvorenih terena koji je Glavni grad izgradio i uredio za potrebe svojih građana”, saopšteno je iz Sekretarijata.

Navodi se da je zbog nepovoljnih meteo uslova prošlog vikenda organizator bio prinuđen da otkaže turnire Basketa u mom kvartu u Dahni i na Tuškom putu i da ekipe koje su za njih prijavile učešće preusmjere na druge terene.

“Plan ostaje nepromijenjen – po tri najbolje ekipe sa svakog kvalifikacionog turnira izboriće plasman na završni spektakl – nagradni turnir u hramu podgoričkog basketa, terenu u Njegoševom parku”, saopšteno je iz Sekretarijata.

Najavljeno je da će u slučaju vremenskih neprilika turniri biti odgođeni.

Saopšteno je da Sekretarijat za kulturu i sport planira organizaciju još tri kvalifikaciona turnira: 22. aprila na Stadionu malih sportova, 7. maja na terenu iza Simpa i 8. maja na terenu u Bloku 5.

“Pored plasmana na završni turnir, za finaliste svakog kvalifikacionog takmičenja obezbijedili smo sponzorske nagrade zahvaljujući našim partnerima Hotel Voco Podgorica i protein.si Crna Gora”, piše u saopštenju Sekretarijata.

Ekipe se za preostale turnire mogu prijaviti putem maila sportglavnigradmail.com ili putem poruke u INBOX Facebook stranice Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica.

U prijavi je potrebno navesti ime ekipe, imena i prezimena, sa datumom i godinom rođenja, tri igrača i jedne zamjene (svi moraju biti punoljetni) i lokaciju na kojoj želite da se nadmećete.

Nagradni fond završnog turnira u Njegoševom parku, koji će biti održan 21. maja, je 2.500 EUR.

Pobjedniku će pripasti 1.300, drugoplasirani će dobiti 700, a osvajač trećeg mjesta 500 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije